Hlavní obsah

Podle Wilandera by měl Zverev za vzteklý výstup dostat nejméně tříměsíční trest

Bývalé světové jedničce Matsi Wilanderovi se nelíbí trest, který dostal Alexander Zverev za vzteklý výstup na turnaji v Acapulcu. Podle něj by německý tenista měl projít kurzem sebeovládání a až půl roku nehrát.

Foto: Eduardo Verdugo, ČTK/AP

Alexander Zverev z Německa v Acapulcu při utkání s Američanem Jensonem Brooksbym.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Zverev po porážce ve čtyřhře opakovaně tloukl raketou do umpiru a nadával rozhodčímu. Z turnaje byl diskvalifikován, přišel o 32 tisíc dolarů na prémiích a dostal pokutu 40 tisíc.

Od ATP mu navíc hrozí další sankce a Wilander je přesvědčený, že by jim neměl uniknout. "Když rozbije raketu o umpire, těsně vedle nohou rozhodčího, neměl by se vrátit na kurt, dokud neprojde nějakým kurzem," citovala vítěze sedmi grandslamů agentura SID.

"Měl by dostat trest na tři měsíce, nebo půl roku. A také bych mu zakázal hrát ty největší turnaje v kalendáři - grandslamy, turnaje série Masters a Davisův pohár," přidal sedmapadesátiletý Wilander.

Nad chováním světové trojky se pozastavila také vítězka 23 grandslamů Serena Williamsová. Americká hvězda je přesvědčená, že v tenise se tresty nevyměřují všem stejně. "Máme tady dvojí metr," prohlásila.

"Mně by za něco takového s největší pravděpodobností poslali do vězení. A nedělám si legraci, myslím to vážně," přidala Williamsová, která za nadávky rozhodčí při semifinále US Open v roce 2009 dostala od WTA rekordní pokutu 175 tisíc dolarů a dva roky byla v podmínce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.