Hlavní obsah

Přejídání a bulimie. Tenisová hvězda se svěřila se svými problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne vždy vychází všechno v životě podle představ. Když jste ještě ke všemu profesionální sportovec, jste pod drobnohledem tisíců lidí a každý váš nezdar či zaváhání je jimi hlasitě komentováno. Proto odhalení francouzské tenistky Caroline Garciaové nebylo vůbec snadné. Přiznala totiž, že v době, kdy se jí na kurtu příliš nedařilo, trpěla přejídáním a bulimií. Vítězka loňského Turnaje mistryň doufá, že svou otevřeností pomůže dalším ženám a dívkám, které trápí stejné potíže.

Foto: @LeClub115, Twitter

Francouzská tenistka Caroline Garciaová.

Článek

Devětadvacetiletá francouzská tenistka má na svém kontě řadu úspěchů, mimo jiné grandslamový titul ve čtyřhře z French Open z let 2016 a 2022. Loni dokázala ovládnout Turnaj mistryň a v uplynulém roce se také dokázala vyšvihnout ze 74. místa na výbornou čtvrtou pozici ve světovém žebříčku. Ne vždy se však Caroline Garciaové dařilo.

Od roku 2017, kdy získala tituly v Pekingu a Wu-chanu, se na kurtu trápila a své nezdary řešila jídlem. „Každý je jiný. Někdo přestane jíst, u mě to bylo opačně: hledala jsem v jídle únik,“ řekla Garciaová sportovnímu deníku L’Equipe. „Jídlo mě na pár minut uklidnilo. Všichni však víme, že to netrvá dlouho, ale byla to moje úniková cesta,“ uvedla.

Uvedla také, že když jste sám, je pro vás mnohem těžší to kontrolovat. „V tenise trávíte o samotě v pokoji hodně času,“ řekla vítězka titulů z Varšavy či Cincinnati z minulého roku. Právě sportovní úspěchy jí pomohly se s jejím problémem vypořádat.

„Začnete si uvědomovat a chápat, že i když se to stane, není to konec světa. Od té doby, co jsem se začala víc věnovat sama sobě, se mi to stává méně často. A když to přijde, dokážu to lépe přijmout a necítím se tak provinile,“ uvedla s tím, že pořád je na sebe v některých okamžicích příliš tvrdá.

„Jsem ten typ, který se váží na gramy,“ konstatovala. Ví však, že když si pravidelně dopřeje nějaký menší chuťový požitek, pomůže jí to vyhnout se záchvatovitému přejídání. „Teď, když mám dva dny chuť na pizzu, tak si ji prostě dám,“ dodala semifinalistka US Open z roku 2022.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík