Hlavní obsah

Překvapení! Kyrgiose vyzve ve finále turnaje ve Washingtonu 96. tenista světa Nišioka

Japonský tenista Jošihito Nišioka je nečekaným finalistou turnaje ve Washingtonu. Až 96. hráč světa v semifinále porazil 6:3, 6:4 nejvýše nasazeného Andreje Rubljova z Ruska a o druhý titul v kariéře si zahraje s finalistou letošního Wimbledonu Nickem Kyrgiosem z Austrálie. Vítěz turnaje z roku 2019 v semifinále zdolal 7:6 a 6:3 Mikaela Ymera ze Švédska a bude usilovat o sedmý titul.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Japonský tenista Jošihito Nišioka na turnaji ve Washingtonu.

Článek

"Dneska jsem byl už před zápasem unavený, ale snažil jsem se být agresivní, protože jsem věděl, že přesně tak hraje i Andrej," uvedl Nišioka, který ve čtvrtfinále na postup přes Brita Dana Evanse potřeboval tři a půl hodiny.

Se světovou osmičkou Rubljovem si Nišioka poradil za hodinu a 21 minut. V nedělním finále proti Kyrgiosovi se pokusí prolomit nepříznivou bilanci tří porážek ze vzájemných duelů na okruhu ATP.

"Nastoupili jsme proti sobě hodněkrát, hrajeme proti sobě už od šestnácti let. Ale pokaždé mě porazil. Bude to s ním opravdu velmi těžký zápas," uvedl šestadvacetiletý Nišioka.

Ve finále žen se představí Ruska Ljudmila Samsonovová a Kaia Kanepiová z Estonska, která se pokusí ukončit devítileté čekání na titul.

Sedmatřicetiletá Kanepiová v semifinále porazila 6:3, 6:1 Darju Savilleovou z Austrálie a může získat čtvrtý titul. Naposledy se z turnajového triumfu radovala v roce 2013 v Bruselu, od té doby si finále zahrála už jen loni v Melbourne.

Třiadvacetiletou Samsonovovou po výhře dvakrát 6:1 nad Číňankou Wang Si-jü čeká druhé finále v kariéře. Jediný dosavadní zápas o titul loni na trávě v Berlíně zvládla.

Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch)
Muži (dotace 2,108.110 dolarů)
Dvouhra - semifinále
Nišioka (Jap.) - Rubljov (1-Rus.) 6:3, 6:4
Kyrgios (Austr.) - M. Ymer (Švéd.) 7:6 (7:4), 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články