Hlavní obsah

První velké finále, esemeska od Djokoviče. Přehodnotil jsem cíle, říká Menšík po senzaci v Dauhá

O mimořádném talentu osmnáctiletého dlouhána už asi nikdo nepochybuje. Na turnaji v Dauhá, kde na volnou kartu pro hráče Next Gen postoupil až do finále, ohromil Jakub Menšík tenisový svět. I o spanilé jízdě katarskou „dvěstěpadesátkou“ se pochopitelně rozmluvil v rozhovoru pro pořad Debl na Premier Sport 3 (premiéra v úterý od 19.00 hodin).

Rozhovor s Jakubem Menšíkem před odletem na turnaj v Indian WellsVideo: O2 TV Sport

Článek

„Byl to jeden z mých největších zážitků. Neměl jsem žádná velká očekávání, spíš jsem chtěl nasbírat zkušenosti od těch nejlepších,“ líčil Menšík, který v Kataru porazil bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho, aktuální pětku Andreje Rubljova i někdejší šestku Gaela Monfilse. Až v utkání o titul po boji prohrál s Karenem Chačanovem.

„Porazil jsem řadu skvělých hráčů. Ověřil jsem si, že na tenhle level mám a můžu je porážet pravidelně,“ řekl sebevědomě Menšík, který si kartu do Dauhá vybral i z čistě praktického důvodu.

„Ti, co tam hráli, mi říkali, že dostali nový iPhone, to se jim hned vybavilo… Myslím, že jsem jim to dobře propagoval. Před turnajem bych ale takový výsledek neočekával. Přišlo to jako blesk z čistého nebe,“ řekl Menšík, který si z gratulací hodně cení i esemesky od světové jedničky Novaka Djokoviče, s nímž jako nadějný junior trénoval v Bělehradě.

„Tenisový svět mě začal víc vnímat, což je velká motivace. Myslel jsem, že budu jezdit tento rok ještě challengery, ale za dva měsíce jsem se posunul o nějakých 70 míst,“ pousmál se Menšík, který je momentálně 81.

„Už se dostanu na grandslamy do hlavní soutěže,“ připomněl úspěšný kvalifikant z US Open i Australian Open. „Na dvoutýdenní tisícovky taky. Můžu plánovat ty nejlepší turnaje,“ potěšilo Menšíka před odletem do Indian Wells.

S tím souvisí i nové a daleko vyšší cíle. „Dávám si předsevzetí, kde se chci pohybovat. (Před začátkem jsem sezony) jsem říkal, že chci do stovky a pak do nejlepší osmdesátky. Ale tím úspěchem jsem to přehodnotil. Chci to letos dotáhnout do top 60, top 50…“

Související témata: