Hlavní obsah

Ruska Kirilenková získala v Kalkatě druhý titul

KALKATA,PEKING

Dvacetiletá ruská tenistka Maria Kirilenková získala v Kalkatě druhý titul na okruhu WTA. V nedělním finále nedala nejmenší šanci překvapení turnaje v Indii, až 164. hráčce světového žebříčku Mariji Korytcevové z Ukrajiny, které povolila jen dva gamy.

Článek

Kirilenková se radovala z trofeje po dvou letech, poprvé zažila vítězný pocit v Pekingu. Po dnešku je díky turnajové prémii bohatší o necelých 26 tisíc dolarů. Korytcevová měla šanci vyhrát v Kalkatě alespoň čtyřhru, ale ani v ní se po boku Italky Briantiové finálového vítězství nedočkala.

Szavayová otočila finále s Jankovičovou a má titul

Maďarská tenistka Agnes Szavayová vyhrála turnaj v Pekingu. V nedělním finále porazila druhou nasazenou Srbku Jelenu Jankovičkovou, když dokázala odvrátit tři mečboly.

Szavayová ztratila první set v tie-breaku a ve druhém prohrávala už 2:5. Turnajová šestka však dokázala výsledek otočit, vyhrát 7:5 a ve třetím setu obrat dokonala, když nedala Jankovičové šanci a zvítězila 6:2.

Osmnáctiletá Maďarka vyhrála druhý titul v sezóně i v kariéře a za triumf inkasovala prémii 88 tisíc dolarů.

V Portoroži vyhrála Francouzka Golovinová

Francouzská tenistka Tatiana Golovinová potvrdila na turnaji ve slovinské Portoroži roli nejvýše nasazené hráčky a v nedělním finále porazila domácí Katarinu Srebotnikovou 2:6, 6:4 a 6:4.

Devatenáctiletá hráčka si připsala již svůj druhý titul v sezoně i v kariéře, když poprvé triumfovala na Amelia Islandu. Za vítězství si Golovinová odnesla prémii 21 tisíc dolarů.

KALKATA:
Dvouhra - finále:
Kirilenková (4-Rus.) - Korytcevová (Ukr.) 6:0, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Kingová, Kudrjavcevová (1-USA/Rus.) - Briantiová, Korytcevová (It./Ukr.) 6:1, 6:4.
PEKING:
Dvouhra - finále:
Szavayová (6-Maď.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:7 (7:9), 7:5, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Chuang Chia-Jung, Hsieh Su-Wei (3-Tchaj-wan) - Chan Sin-jün, Sü I-Fan (Čína) 7:6 (7:2), 6:3.
PORTOROŽ:
Dvouhra - finále:
Golovinová (1-Fr.) - Srebotniková (4-Slovin.) 2:6, 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: