Hlavní obsah

Rusko nominovalo na Fed Cup Kirilenkovou místo Makarovové

LONDÝN

Maria Kirilenková se stala čtvrtou členkou ruského výběru pro finále Fed Cupu proti českým tenistkám. Kapitán Šamil Tarpiščev původně nominoval Jekatěrinu Makarovovou, ale v dnes oficiálně zveřejněném týmu místo ní figuruje pátá deblistka světa Kirilenková. Jinak platí, že jedničkou je Věra Zvonarevová, kterou doplňují Anastasia Pavljučenkovová a Světlana Kuzněcovová.

Foto: John Donegan, ČTK/AP

Ruská tenistka Maria Kirilenková je členkou fedcupového družstva pro finále.

Článek

Kvarteto českého kapitána Petra Pály se nezměnilo; opírá se o světovou trojku Petru Kvitovou a dále ho tvoří Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a druhá deblistka světa Květa Peschkeová. Jako pátá je v případě zranění připravena Klára Zakopalová. Utkání o fedcupový trůn se uskuteční 5. a 6. listopadu v hale v Moskvě.

Kirilenková hrála Fed Cup jen jednou. Před pěti lety v utkání proti Belgii prohrála s Kim Clijstersovou a za rozhodnutého stavu vyhrály s Dinarou Safinovou čtyřhru.

Právě kvůli čtyřhře ji Tarpiščev do týmu nejspíš zařadil. Letos se jí ve dvojici s Běloruskou Viktorií Azarenkovou dařilo, vyhrály dva turnaje a bojovaly ve finále Australian Open.

Nominace Kirilenkové ovšem může mít i další důvod. Sedmadvacátá hráčka dvouhry se střetla s českou jedničkou Kvitovou dvakrát a oba zápasy v roce 2009 jasně vyhrála. Nejdříve zdolala Kvitovou dvakrát 6:4 ve Wimbledonu a v Torontu 6:1, 6:0. Navíc má čtyřiadvacetiletá Kirilenková pozitivní bilanci i se Šafářovou, vede nad ní 4:1.

Reklama

Související témata: