Hlavní obsah

Šance na finále? Větší než loni, říká kapitán. Teď ještě správně vybrat dvojku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi čtyřmi týmy, které na Billie Jean King Cupu prošly mezi nejlepší čtyřku (Česko, Kanada, Itálie, Slovinsko), není papírově větších favoritek, než jsou tenistky, které nominoval kapitán Petr Pála. Teď to jen potvrdit.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Petr Pála na Poháru Billie Jean Kingové

Článek

Sevilla (od našeho zpravodaje) - „Máme větší šanci postoupit dál než loni, i když je to jenom na dva vítězné zápasy. Minule jsme porazili Ameriku po skvělých zápasech v singlu, ale museli jsme hrát debl, holky byly čtyři a byly úplně rozsekané. A hned další den musely proti Švýcarsku, které hrálo výborně,“ přemítal Pála v ruce s plechovkou španělského piva na oslavu výhry nad USA.

Teď je ale potřeba zkrotit emoce a soustředit se na dalšího zámořského soupeře, který ve Španělsku chytil nečekanou fazonu. Kanaďanky porazily ve skupině domácí tým i Polky shodně 3:0.

„Jen se musíme domluvit, jak je kdo ready. Vůbec nevím, kdo tu jejich druhou hráčku zná, snad jen Tonda Bolardt, říkala teď Maruška (Bouzková),“ mluvil Pála o Marině Stakusic, která figuruje až ve třetí stovce světového žebříčku. Vstup do sobotního duelu bude každopádně extrémně důležitý.

„Je dobré vyhrát první bod, protože Maky s Leylah Fernandezovou bude mít těžký zápas. Pro obě to bude hodně velké rallye. Chtělo by to vyhrát první utkání, pak by na Maky neležela taková tíha,“ řekl Pála, který nejspíš z plánů na singl vynechá Kateřinu Siniakovou, jež hrála proti USA dva zápasy. A ukáže patrně na někoho z dvojice Marie Bouzková, Barbora Krejčíková.

„Máme ale čtyři holky, které mohou hrát na dvojce a je tady velice slušná šance vyhrát. A máme dobrého debla. Musíme se domluvit, popřemýšlet, jak ta holka také hraje… V hlavě něco mám, ale nevím,“ mlžil trochu Pála.

V novém formátu soutěže Češky ještě trofej nevyhrály, ale teď je tu dost slušná šance na navázání na šest triumfů ve Fed Cupu z let 2011-2018.

„Myslím, že je třeba být ready. Teď už to člověk bere bod po bodu. Teď je ale pro nás lepší čas, než jsme měli před rokem v Glasgow. Porazili jsme USA a byli vyčerpaní. Někdy v půl 12 jsme řešili, kdo půjde druhý den hrát a kdo je na tom fyzicky lépe.“

Češky si znovu zařídily postup přes silné Američanky. Ale neměly by propadat předčasné euforii. Týmové soutěže jsou strašidelně nevyzpytatelné. „Loni jsme měli taky velkou radost a pak bylo moc těžký, aby se holky z euforie dostaly do stavu, že hrají hned zase těžký duel a zase o hodně. Ale teď nekončíme tak pozdě, je teprve deset večer. Mohly by být v sobotu v lepším rozpoložení než před rokem. Teď jen správně vybrat dvojku, abychom ten první zápas vyhráli,“ promýšlel Pála.

Reklama

Související témata: