Hlavní obsah

Slzy schovávala v ručníku. Je to splněný sen, jásala překvapivá přemožitelka Kvitové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z tenisového světa zmizela na tři a půl roku, ale nyní si znovu dokázala podmanit US Open. Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká si užívá náramný comeback na scénu, který nyní odskákala i dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová. „Je to úžasný pocit porazit tak skvělou hráčku jako Petra,“ jásala 33letá tenistka po výhře ve druhém kole 7:5, 7:6.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Caroline Wozniacká se raduje z triumfu nad Petrou Kvitovou.

Článek

Rodačku z Odense po emotivním triumfu dohnaly slzy štěstí, které na lavičce schovávala do ručníku.

„Když jsem přišla na kurt, věděla jsem, že mám šanci vyhrát, věřila jsem si. Ale samozřejmě jsem si uvědomovala, že Petra má za sebou skvělý rok, je jedenáctá na světě. Je to pro mě splněný sen. Kdybyste se mě zeptali před třemi roky, řekla bych vám, že na tomhle kurtu už nikdy nenastoupím. Být zpátky a porazit takovou hráčku je pro mě hodně speciální,“ rozplývala se.

Wozniacká po dlouhé mateřské pauze naskočila zpět na okruh WTA letos v srpnu v Montrealu, kde ji vyřadila ve druhém kole Markéta Vondroušová, následně vypadla v Cincinnati s Varvarou Grachevovou hned ve svém prvním zápase. V New Yorku si však zahraje minimálně třetí kolo.

Kvitová tak odešla ze souboje legend s překvapivou porážkou. Výkon soupeřky ocenila, a byť se nechtěla jakkoliv vymlouvat, připustila, že na jejím výkonu se podepsaly i zdravotní problémy.

„Zápasy proti Caroline jsou vždy těžké. I když teď pár let nehrála, vůbec to nevypadalo, že byla pryč. Byla to velká bitva,“ chválila Kvitová duel s dlouholetou rivalkou na tiskové konferenci.

Dvojnásobnou wimbledonskou šampionku mrzelo, že nepodala svůj nejlepší výkon. Cítila se prý bez energie. Už několik týdnů se totiž v zámoří potýká s kašlem. „Od Montrealu mě trápí zdraví, ale na to se nechci vymlouvat. Caroline dnes hrála skvělý tenis,“ dodala Kvitová, kterou Wozniacká před mateřskou pauzou porazila pošesté ze čtrnácti zápasů. Nyní tedy Dánka nad ní slavila sedmý triumf.

Reklama

  2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 Dimitrov - Menšík 2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 konec
20240427T18 : 35:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  0 : 6, 2 : 6 Macháč - Shelton 0 : 6, 2 : 6 konec
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
  Kruegerová - Bejlek dnes 11 : 00
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 14 : 30
20240428T14 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články