Hlavní obsah

Srb Troicki se po ročním zákazu vrací k tenisu

Viktor Troicki od pondělka opět může hrát na tenisových turnajích, protože mu vypršel trest za porušení dopingových pravidel. Srbský tenista okamžitě dostal divokou kartu a může nastoupit ve švýcarském Gstaadu.

Foto: Profimedia.cz

Tenista Viktor Troicki.

Článek

Jeho prvním soupeřem bude osmý nasazený Rakušan Dominic Thiem, aktuálně 55. hráč světa, Troicki se vrací jako číslo 842 v pořadí ATP. Nejvýše v kariéře byl v červnu 2011 dvanáctý.

Osmadvacetiletý Troicki si odpykal roční trest za to, že při loňském dubnovém turnaji v Monte Carlu neodevzdal požadovaný vzorek krve. Odmítl tehdy odběr s vysvětlením, že se necítí dobře. I když si pak nechal vzít krev druhý den, za porušení pravidel byl potrestán nejprve na 18 měsíců, arbitrážní soud CAS mu posléze zákaz o půl roku zkrátil.

„Upřímně řečeno, byl to těžký rok. Bylo složité to zvládnout zejména psychicky, ale postupem času jsem se začal připravovat a trénovat a soustředil se na comeback," řekl Troicki televizní stanici CNN. Prý mu velmi pomohl kolega z daviscupového týmu Novak Djokovič, s kterým trénoval. „V týdnech přípravy mě vždycky pozval. Udělal toho pro mě moc a nikdy na to nezapomenu," dodal Troicki.

Reklama

Související témata: