Hlavní obsah

Štěpánek na vítězné vlně. Ve Washingtonu bude hrát o titul s Monfilsem

Rok a půl čekání na finálovou účast skončilo. Tenista Radek Štěpánek ve Washingtonu řádí, na oblíbeném tvrdém povrchu si v sobotu našel další oběť - domácího Donalda Younga, kterého zdolal dvakrát 6:3. Dvaatřicetiletý hráč získal všechny čtyři singlové tituly právě na tvrdém povrchu, naposledy vyhrál v australském Brisbane, o ten pátý bude hrát se světovou sedmičkou Gaelem Monfilsem z Francie.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Radek Štěpánek ve Washingtonu září.

Článek

Monfils je zároveň nejvýše nasazeným hráčem na turnaji. V semifinále si Francouz poradil s domácím Johnem Isnerem až po velké bitvě 6:4, 3:6 a 7:6, musel přitom ve zkrácené hře odvracet mečbol. Štěpánek nemá s Monfilsem pozitivní bilanci, ze sedmi utkání prohrál hned pět.

Český tenista se už může ve Washingtonu soustředit jen na finále singlu, protože s Němcem Tommy Haasem nenastoupili do deblového semifinále a nechali tak bez boje projít do finále švédsko-rumunskou dvojici Robert Lindstedt, Horia Tecau.

V sobotním semifinále singlu s Youngem se Štěpánek opíral především o výtečný servis, ani jednou o něj nepřišel. Proměnil naopak tři ze čtyř příležitostí na brejk a celkem si připsal 61 vítězných úderů. Vyhrál po hodině a osmnácti minutách.

Peschkeová bude hrát o třetí titul za sebou

Tenistka Květa Peschkeová má na dosah třetí titul za sebou ve čtyřhře na okruhu WTA. Po triumfu v Eastbourne a slavném Wimbledonu postoupila do finále se slovinskou spoluhráčkou Katarinou Srebotnikovou v americkém Carlsbadu. Vítězná série světového páru číslo jedna tak čítá už 13 zápasů.

Šestatřicetiletá Peschkeová se Srebotnikovou vyhrály na wimbledonské trávě poprvé grandslam, pak odpočívaly a po necelém měsíci pokračují ve vítězném tažení v Carlsbadu. V sobotu zvládly třísetovou bitvu s Italkami Sarou Erraniovou a Robertou Vinciovou 3:6, 6:4 a 10:7.

Deblový turnaj nevyvrcholí finálovým duelem s dvojnásobnou českou účastí, Lucie Hradecká totiž se svou partnerkou Ruskou Věrou Duševinovou nestačily na americký pár Kopsová-Jonesová, Spearsová.

Haase získal první nizozemský titul po sedmi letech

Tenista Robin Haase získal na antuce v Kitzbühelu svůj první titul. V sobotním finále třiapadesátý hráč světa porazil 6:4, 4:6, 6:1 Španěla Alberta Montaňése a stal se prvním nizozemským vítězem turnaje ATP od roku 2004, kdy vyhrál Martin Verkerk v Amersfoortu.

Čtyřiadvacetiletý Haase, jenž kvůli operaci pravého kolena přišel téměř o celý rok 2009, ukončil své první finále za rovné dvě hodiny. Montaňésovi vzal pětkrát podání a připravil mu porážku v jeho desátém souboji o titul. Třicetiletý španělský antukář má nyní ve finálových duelech vyrovnanou bilanci 5:5.

Za titul v rakouském horském středisku získal Haase 72.600 eur a 250 bodů do žebříčku.

WASHINGTON
Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (ČR) - Young (USA) 6:3, 6:3, Monfils (1-Fr.) - Isner (11-USA) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6).
Čtyřhra - semifinále:
Lindstedt, Tecau (Švéd./Rum.) - Štěpánek, Haas (ČR/Něm.) bez boje.
CARLSBAD
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Ivanovičová (5-Srb.) 5:7, 6:4, 6:4, A. Radwaňská (3-Pol.) - Petkovicová (2-Něm.) 4:6, 6:0, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Erraniová, Vinciová (It.) 3:6, 6:4, 10:7, Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) - Hradecká, Duševinová (ČR/Rus.) 7:6 (7:5), 6:4.
KITZBÜHEL
Dvouhra - finále:
Haase (Niz.) - Montaňés (Šp.) 6:4, 4:6, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Bracciali, S. Gonzalez (4-It./Mex.) - Ferreiro, Sá (Braz.) 7:6 (7:1), 4:6, 11:9.

Reklama

Související témata: