Hlavní obsah

Štěpánek postoupil přes Verdaska do semifinále ve Washingtonu

Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji ve Washingtonu potřetí v sezóně na okruhu ATP do semifinále. V pátečním čtvrtfinále porazil 6:4 a 6:4 pátého nasazeného Fernanda Verdaska ze Španělska a bude usilovat o první finálovou účast od loňského ledna v Brisbane.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Tenista Radek Štěpánek

Článek

Dvaatřicetiletý Štěpánek porazil žebříčkového favorita Verdaska v sedmém vzájemném utkání za necelé dvě hodiny a oplatil mu předchozí tři porážky včetně té z letošního 1. kola Wimbledonu, kdy Španěl vyhrál 9:7 v pátém setu.

Čtyřiapadesátý hráč světa Štěpánek dnes odvrátil sedm z osmi Verdaskových brejkbolů a sám vzal soupeři podání třikrát. Zápas zakončil stylově prvním esem.

V semifinále Štěpánka čeká vítěz duelu mezi Kypřanem Marcosem Baghdatisem a Američanem Donaldem Youngem.

Haase si v Kitzbühelu zahraje poprvé o titul 

Nizozemský tenista Robin Haase si na antukovém turnaji v Kitzbühelu zahraje poprvé v kariéře o titul na okruhu ATP. V pátečním semifinále porazil 53. hráč světa 6:1, 6:7 a 6:4 Brazilce Joaa Souzu, jenž se mohl stát prvním letošním tenistou na okruhu, který z kvalifikace projde až do finále.

Čtyřiadvacetiletý Haase hraje v Kitzbühelu svůj nejlepší turnaj od roku 2007, kdy doma v Amersfoortu postoupil dosud jedinkrát do semifinále. O titul se utká se Španělem Albertem Montaňésem, jenž v duelu přerušeném deštěm porazil 6:2 a 7:5 nasazenou jedničku Juana Ignacia Chelu z Argentiny.

WASHINGTON
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (ČR) - Verdasco (5-Šp.) 6:4, 6:4.
KITZBÜHEL
Dvouhra - semifinále:
Montaňés (Šp.) - Chela (1-Arg.) 6:2, 7:5, Haase (Niz.) - Souza (Braz.) 6:1, 6:7 (3:7), 6:4.

Reklama

Související témata: