Hlavní obsah

Štěpánek v Prostějově do čtvrtfinále, ostatní Češi vypadli

PROSTĚJOV

Druhý nejlepší český tenista Radek Štěpánek postoupil ve středu bez větších problémů do čtvrtfinále mezinárodního antukového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově, když zdolal ve dvou setech překvapení letošního grandslamového French Open krajana Lukáše Rosola 7:5 a 6:2 a v soutěži tak zůstal jako jediný domácí zástupce.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Tenista Radek Štěpánek

Článek

„Byl jsem celý zápas lepší. Lukáš má hru postavenou na tvrdém úderu od zadní lajny a servisu. Já výborně returnoval, nutil ho tak riskovat a tím jsem hru rozkouskoval a zcela mu tak naboural rytmus, na jaký je zvyklý. Sice jsem dvakrát nepotvrdil brejk, ale zejména ve druhém setu jsem jednoznačně dominoval,“ uvedl Štěpánek s tím, že v Prostějově chce vyhrát každý svůj zápas a tím i celý turnaj, v němž triumfoval už dvakrát.

„Rozhodla koncovka prvního setu. Kdybych ji zvládl, možná bych vyhrál celý zápas. Poté, co jsem set ale ztratil, na mě dolehla únava. Přece jen, poslední tři týdny jsem jenom hrál a hrál. Navíc Radek perfektně věděl, jak na mě. Plně využil svých bohatých zkušeností,“ řekl Rosol.

„Bylo by hezké vyhrát tu potřetí a srovnat tak krok s Honzou Hájkem, kterému se to tady už povedlo. Loni jsme ve finále ze zdravotních důvodů musel vzdát a tak doufám, že letos si to vynahradím. V této chvíli ale myslím jen na příští duel. Soupeře, který proti mě bude stát, neřeším, protože bude záležet na tom, co předvedu já,“ pokračoval pak ještě Štěpánek.

Zároveň si pochvaloval, že ho na Hanou přijel podpořit kamarád – hvězdný hokejista Jaromír Jágr. „Jsem rád, že je tady a fandí mi. V Paříži to nestihl, tak to teď musel dohnat,“ vtipkoval dobře naladěný v turnaji šestý nasazený Štěpánek.

Hrůza, děs, litoval Pospíšil  

Zbývající dva Češi své zápasy nezvládli. Pospíšil nestačil na Španěla De La Navu, jemuž podlehl hladce ve dvou setech 6:2, 6:3. Obhájce loňského titulu a trojnásobný vítěz prostějovského challengeru Hájek nestačil na turnajovou jedničku Rusa Južného. Proti velkému favoritovi sice bojoval a rozhodně herně nezklamal, ale na postup to nestačilo. Radoval se po výsledku 6:3, 6:3 třináctý hráč světa.

„Hrůza, děs!!! Obrovské zklamání. Nechápu, proč jsem nehrál alespoň jako včera,“ jen těžko hledal slova Pospíšil. „Byl jsem přemotivovaný a vznikla z toho křeč. Nechytil jsem začátek a pak jsem propásl dva brejky. Druhý set byl lepší, ale za stavu 3:1 přišla chyba rozhodčího, to mě vykolejilo a dostal jsem se tam, kam předtím,“ konstatoval prostějovský tenista.

„Začátek mi vyšel, vedl jsem 2:0 a 3:1, ale pak přišlo z mé ztrany pár lehkých chyb a ty takoví kvalitní hráči trestají. Ukázal se rozdíl, proč on je třináctý a já na přelomu první stovky. Zdravotně to z mé strany ideální nebylo, ale celkem jsem se dal do kupy a mohl jsem hrát. Proto se na nic nevymlouvám,“ uvedl Hájek.

Tenisový challenger mužů v Prostějově:
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (6-ČR) - Rosol (ČR) 7:5, 6:2, Južnyj (1-Rus.) - Hájek (ČR) 6:3, 6:3, Muňoz de la Nava (Šp.) - Pospíšil (ČR) 6:2, 6:3, Seppi (3-It.) - Navarro (Šp.) 6:1, 2:6, 6:4, Ščukin (Kaz.) - Volandri (8-It.) 6:4, 6:1, Koroljov (Kaz.) - Ramos (Šp.) 6:3, 6:3, Cipolla (It.) - Olaso (Šp.) 6:4, 6:4, Estrella (Dom. rep.) - Souza (Braz.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:4.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.