Hlavní obsah

Švédský tenista Söderling prodělal mononukleózu

STOCKHOLM

Švédský tenista Robin Söderling prodělal mononukleózu. Kvůli onemocnění a zraněnému zápěstí vynechal šestý hráč světa letní sérii turnajů na amerických betonech včetně grandslamového US Open.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Robin Söderling

Článek

"Bylo to těžké období, ale už je mi líp. Lékaři potvrdili, že jsem měl mononukleózu, což vysvětluje mou ztrátu energie z poslední doby. Každopádně můj stav se zlepšuje a doufám, že se co nejdříve vrátím na kurt," uvedl prostřednictvím Twitteru Söderling, jenž by měl startovat koncem měsíce na turnaji v Bangkoku.

Dvojnásobný finalista Roland Garros nehrál od poloviny července, kdy triumfoval na turnaji v Bastadu. Kvůli hernímu výpadku klesl v dlouhodobém žebříčku o jednu příčku na šesté místo a v letošním pořadí určujícím pro postup na Turnaj mistrů je až desátý.

Mononukleóza už v minulých letech zkomplikovala život několika tenisovým hvězdám včetně Rogera Federera, Nicole Vaidišové nebo Maria Ančiče.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články