Hlavní obsah

Svět i čeští sportovci reagují na konec české tenisové legendy. Co vzkazují Kvitová a spol.?

Praha

Někdejší světová jednička ve čtyřhře, deblová wimbledonská šampionka a pětinásobná vítězka Fed Cupu Barbora Strýcová ukončila kvůli nastávajícímu mateřství v 35 letech aktivní kariéru. Na rozhodnutí impulzivní české bojovnice reaguje s přáním toho nejlepšího do nové životní etapy domácí i zahraniční sportovní scéna.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vítězka čtyřhry z Wimbledonu Barbora Strýcová plánuje rozloučit s fanoušky v posledním utkání.

Článek

Nemohla chybět reakce od reprezentační parťačky Petry Kvitové. „Baruš, gratuluju Ti ke skvělé kariéře. Bylo pro mě ctí být Tvou týmovou kolegyní. Jsem ráda, že jsem s Tebou mohla stát na stejné straně kurtu i na té opačné. Těším se na to, až se staneš maminkou," napsala dvojnásobná wimbledonská šampionka na Twitteru.

Radost z blížícího se rozšíření řad maminek sdílela i plzeňská krajanka Andrea Sestini Hlaváčková, která mateřský boom v českém tenise odstartovala. „Nejvíc. Můžu ti dělat ballboye?" ptala se s nadsázkou na Instagramu stříbrná olympijská medailistka a trojnásobná šampionka z grandslamových čtyřher.

S hezkými slovy přispěchala také deblová parťačka Sie Šu-wej, po jejímž boku Strýcová triumfovala ve wimbledonské čtyřhře. „Barboro, děkuji za tu spoustu zábavy a skvělých časů, které jsi na tour přinesla," vzkázala tchajwanská tenistka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Barbora Strycova🐝 (@barborastrycova)

Hodně reakcí přišlo také ze sousedního Německa. „Ať se všechno daří, Barboro. Měla jsi skvělou kariéru. Buď na sebe hrdá a užívej si život bez toho neustálého tlaku," přeje německá fedcupová kapitánka Barbara Rittnerová.

K ní se připojily také bývalé soupeřky Andrea Petkovicová či Julia Görgesová. K úžasné kariéře pogratuloval také třeba brazilský tenista Bruno Soares či Indka Sania Mirzaová.

Od Jágra to bylo úplně úžasný, řekla o hostovi svého podcastu Barbora StrýcováVideo: Sport.cz

To nejlepší do nové fáze života popřáli také zástupci grandslamových turnajů či okruhu WTA.

Za skvělou reprezentaci poděkoval Strýcové mimo jiné i olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

Speciální poděkování se tenistce dostalo od fotbalové Viktorie Plzeň. „Gratulujeme Báře Strýcové, vítězce čtyřhry ve Wimbledonu, bronzové olympijské medailistce, pětinásobné vítězce Fed Cupu a zároveň plzeňské rodačce a naší fanynce k úspěšné kariéře. Věříme, že jakmile to bude možné, tak budeme moci Báru přivítat i u nás v Doosan Areně," vzkázal západočeský klub přes Twitter.

Reklama