Hlavní obsah

Světová dvojka v horku spěchala, Krejčíková se Prahy nemohla dočkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by šlo všechno podle plánu, měly by se o víkendu potkat ve finále Livesport Prague Open. Dvě největší favoritky, dvě nejvýše nasazené hráčky, obě šestadvacetileté tenistky, které u svého jména ve světovém singlovém žebříčku měly číslo 2. Aktuální dvojka Estonka Anett Kontaveitová a Barbora Krejčíková, loňská vítězka turnaje.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Barbora Krejčíková servíruje v utkání proti Rusce Anně Blinkovové.

Článek

Obě svou premiéru zvládly bez potíží. Kontaveitová za pouhých 48 minut vyprovodila Gruzínku Gorgodzeovou 6:0, 6:1 a půjde na letošní vítězku pařížské juniorky Lucii Havlíčkovou. Krejčíková si poradila s Ruskou Blinkovovou 6:3, 6:1 a ve druhém kole se utká s Japonkou Hibinovou.

„Nikdy nejdu do zápasu s tím, že to bude jednoduché. Vždycky čekám složitý zápas. Ale zahrála jsem velmi dobře, šla jsem tomu naproti," tvrdila Estonka, která je v Praze vůbec poprvé. „Trochu mi připomíná Tallinn, i když je Praha samozřejmě mnohem větší. Historické centrum je vážně krásné," pochvalovala si Kontaveitová, která v září 2021 vyhrála turnaj v Ostravě.

„To byla moje první ‚pětistovka'. V té době největší titul, jaký jsem získala, takže vzpomínky na Česko mám úžasné," líčila vítězka šesti akcí WTA a loňská finalistka Turnaje mistryň v Guadalajaře. Tam v základní skupině ostatně porazila i Krejčíkovou. Ta to pak Estonce oplatila letos v semifinále v Sydney.

Krejčíková však po vleklém zranění stále nemůže ve dvouhře najít pohodu, kterou před rokem předváděla i na kurtech Sparty.

„Snažím se teď dostat do formy a každé kolo se mi počítá," tvrdila aktuálně 18. hráčka světa, které se v Praze mohutně fandilo.

„Moc jsem se těšila, až si zase zahraju v Česku. Na fanoušky, na atmosféru," líčila Krejčíková. „Před zápasem jsem cítila takovou tu správou nervozitu. Ale čím déle utkání trvalo, tím víc jsem se zlepšovala," pochvalovala si hráčka, která by si v neděli odpoledne určitě ráda zopakovala finále. A pokud by to bylo proti Kontaveitové, mělo by to patřičný říz.

„Ale ono je nakonec jedno, jestli jste na turnaji jako jednička, nebo jestli jste v pozici nenasazené hráčky. Důležitá je soutěživost, díky které můžete uspět," tvrdila Estonka. Aktuálně se jí to daří víc než dobře.

Reklama

Související témata: