Hlavní obsah

Skvělý úvod! Krejčíková se Siniakovou začaly Turnaj mistryň suverénně

Aktualizováno

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vykročily úspěšně za obhajobou titulu z Turnaje mistryň. Nejvýše nasazený pár porazil v Texasu v úvodním duelu skupiny Rosie Casalsové americko-nizozemskou dvojici Desirae Krawczyková, Demi Schuursová 6:4, 6:3. Zahajovací duel soutěže vyhrály Češky i při čtvrté účasti.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková patří k největším favoritkám na Turnaji mistryň

Článek

Šestadvacetileté tenistky mohou na turnaji ve Fort Worth navázat na letošní triumfy z Australian Open, Wimbledonu a US Open. Titul na Turnaji mistryň mohou obhájit jako sedmý pár v historii.

"Předváděly jsme dobrou hru. První zápasy jsou vždy těžké a čekala jsem, že to bude zrádné. Bylo tam spousta situací, které šly přes shodu. Jsem ráda, že jsme to zvládly a vyhrály ve skupině první zápas," řekla v rozhovoru na kurtu Krejčíková.

Olympijské vítězky z Tokia otevřely v texaské Dickies Areně celý turnaj. Úvod zápasu byl proti turnajovým osmičkám na chvíli přerušen kvůli nefunkčnímu elektronickému systému jestřábího oka. Češky od stavu 3:3 prolomily dvakrát servis soupeřek a po 46 minutách vyhrály první set.

Ve druhé sadě sice Češky ztratily třikrát servis, ve všech pěti případech ale dokázaly prolomit podání soupeřek. Po hodině a jednatřiceti minutách zakončily duel druhým využitým mečbolem.

Džábirové premiéra na Turnaji mistryň nevyšla

Tuniské tenistce Uns Džábirové se vstup do Turnaje mistryň nevydařil. Druhá nejvýše nasazená hráčka nedotáhla v úvodním duelu skupiny Nancy Richeyové dobře rozehraný duel s Běloruskou Arynou Sabalenkovou a prohrála 6:3, 6:7, 5:7. Neuspěla ani turnajová trojka Američanka Jessica Pegulaová, jež podlehla Řekyni Marii Sakkariové dvakrát 6:7.

Osmadvacetiletá Džabirová se do prestižního turnaje v americké Fort Worth probojovala jako první hráčka z arabských zemí v historii. Finalistka letošního Wimbledonu a US Open měla duel proti nasazené sedmičce Sabalenkové dobře rozehraný a po triumfu v prvním setu vedla ve zkrácené hře druhé sady 5:3.

Sabalenková však tie-break čtyřmi míčky za sebou otočila a v rozhodujícím třetím setu se vypořádala i s mankem 2:4. Běloruska dotáhla duel za dvě a půl hodiny k vítězství a porazila Džábirovou potřetí za sebou.

Sedmadvacetiletá Sakkariová oplatila o rok starší Pegulaové osm dní starou porážku z finále turnaje v Guadalajaře. V první sadě sice nedokázala za stavu 6:5 dopodávat, v dramatické zkrácené hře ale využila třetí setbol.

Také druhý set dospěl po dvou nevyužitých mečbolech Sakkariové do zkrácené hry. Nasazená pětka zde prohrávala 3:4, díky čtyřem vyhraným míčkům, ale vývoj otočila a slavila první triumf proti hráčce z top 5 v sezoně.

Turnaj mistryň ve Fort Worth (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů)
Dvouhra - skupina Nancy Richeyové:
Sabalenková (7-Běl.) - Džábirová (2-Tun.) 3:6, 7:6 (7:5), 7:5
Sakkariová (5-Řec.) - Pegulaová (3-USA) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4)
Čtyřhra - skupina Rosie Casalsové:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Krawczyková, Schuursová (8-USA./Niz.) 6:4, 6:3
Sü I-fan, Jang Čao-süan (6-Čín.) - Gauffová, Pegulaová (3-USA) 6:4, 4:6, 10:7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články