Hlavní obsah

Tenisová hvězda se poklonila Noskové: Je budoucností tenisu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rvala se s favorizovanou soupeřkou i s nepřízní fanoušků. V nočním souboji druhého kola US Open podala Linda Nosková jeden z nejlepších výkonů v sezoně, přesto to na loňskou finalistku newyorského grandslamu Tunisanku Uns Džábirovou nestačilo. Vítězka však musela hodně zapnout, aby osmnáctiletou českou tenisovou naději udolala. Na 129 minut se nakonec protáhlo utkání, v němž světová pětka vyhrála 7:6, 4:6 a 6:3.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Noskova, of the Czech Republic, returns a shot to Ons Jabeur, of Tunisia, during the second round of the U.S. Open tennis championships, Thursday, Aug. 31, 2023, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)

Článek

„Myslím, že pro nás obě to byl skvělý zápas,“ řekla vítězka a poklonu vystřihla i Noskové. „Hodně si jí vážím. Myslím, že je určitě tenisovou budoucností. Bylo skvělé vyhrát, i když to pro mě bylo, zejména ve druhém setu, opravdu velmi těžké.“

Škoda ale byla už první sady. Nosková v ní otočila stav z 2:4 na 5:4, v tie breaku pak vedla 5:3, v tu chvíli měla k zisku setu dva míčky, jenže o jedenáct let starší soupeřka ji k setbolu nepustila. A sama za nadšení trochu rozdivočelého publika na Grandstandu třetí setbol proměnila.

Jenže Nosková tlačila dála a za 40 minut to bylo na sady 1:1. Jako by si česká naděje vzpomněla na svůj lednový duel s Džábirovou v Adelaide, v němž Tunisanku v semifinále přehrála ve třech setech.

V rozhodujícím dějství vedla Nosková 3:2, jenže pak čtyři gamy v řadě patřily favoritce. Česká teenagerka ještě odvrátila tři mečboly, jeden z nich naprosto světovým prohozem po lajně, po němž fanoušci arabské tenistky jen překvapeně zalapali po dechu. Pak ovšem return Noskové skončil v autu, a v New Yorku se jásalo.

I ve třetím kole však Džábirovou čeká Češka. Marie Bouzková ve Flushing Meadows rozprášila Chorvatku Petru Martičovou 6:1, 6:2. A mohla by se Tunisance pomstít za loňskou porážku ve čtvrtfinále Wimbledonu.

„Obecně mám velký respekt k české tenisové škole. Mají opravdu, ale opravdu úžasné hráčky. Proti Marii, která hraje skvěle, to bude další těžká zkouška. Takže doufám, že se na zápas dobře připravím,“ dodala Džábirová.

Reklama

Související témata: