Hlavní obsah

Cachín - Ramos 3:6, 6:0, 7:5Tenista Cachín získal při finálové premiéře titul na antuce v Gstaadu

Aktualizováno

Argentinský tenista Pedro Cachín proměnil v Gstaadu finálový debut na okruhu ATP v zisk titulu. Španěla Alberta Ramose, který švýcarský antukový turnaj ovládl v roce 2019 a vloni došel do semifinále, zdolal ve finále za dvě a půl hodiny 3:6, 6:0, 7:5. Tenistka Anna Sisková při finálovém debutu ve čtyřhře na okruhu WTA podlehla s Američankou Aneyovou polsko-maďarskému páru Piterová, Stollárová 1:2.

Článek

Osmadvacetiletý Cachín v Gstaadu završil životní týden, v němž si už účastí v semifinále vylepšil dosavadní maximum na turnajích ATP. První set sice prohrál za 50 minut, ve druhém ale "kanárem" nastartoval obrat a dramatickou přetahovanou ve třetí sadě nakonec v koncovce rozhodl pro sebe.

"Na začátku zápasu jsem byl trochu nervózní a udělal pár laciných chyb. Bylo to poprvé, co jsem na turnaji hrál proti levákovi, ale nesložil jsem se. Snažil jsem se zůstat pozitivní, hrát víc agresivně a chodit na síť. Teď jsem moc a moc šťastný," řekl v rozhovoru na kurtu Cachín, jenž se v pondělním vydání světového žebříčku posune poprvé do první padesátky.

Pětatřicetiletý Ramos, který si ve druhém setu vyžádal ošetření kvůli puchýřům, si letos zahrál finále poprvé. Útok na pátou trofej v kariéře mu ale nevyšel.

Ve čtyřhře se z prvního titulu od roku 2017 radoval Švýcar Stan Wawrinka. Ve finále s krajanem Dominicem Strickerem porazili 7:6 a 6:2 nejvýše nasazenou dvojici Matwe Middelkoop z Nizozemska, Marcelo Demoliner z Brazílie.

Bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion na okruhu ATP naposledy uspěl ve dvouhře v Ženevě v roce 2017. Posledním titulem ze čtyřhry, ve které má na kontě i olympijské zlato, byl dosud pro osmatřicetiletého Wawrinku triumf v Čennaí v roce 2013.

Rus Rubljov vládl v Bastadu

Souboj dvou nejvýše nasazených v dnešním finále turnaje v Bastadu vyhrál Rus Andrej Rubljov. Dánskou jedničku Caspera Ruuda porazil 7:6, 6:0 a získal druhý letošní titul.

Rubljov vyrovnaný první set rozhodl v tie-breaku, který vyhrál 7:3. Ve druhé sadě pětadvacetiletý Rus nedal světové čtyřce a vítězi turnaje z roku 2021 šanci a za 31 minut nadělil čtyřiadvacetiletému Ruudovi "kanára".

Rubljov navázal na letošní titul z Monte Carla, kde poprvé uspěl na turnaji Masters. Celkově si připsal čtrnáctý titul v kariéře.

Mannarino získal třetí titul v kariéře

Francouz Adrian Mannarino vyhrál turnaj v Newportu. Druhý nasazený hráč ve finále porazil 6:2 a 6:4 osmnáctiletého Američana Alexe Michelsena a získal třetí titul v kariéře.

Pětatřicetiletý Mannarino v první sadě potvrdil roli favorita. Ve druhé sice pustil soupeře z konce druhé stovky světového žebříčku do vedení 2:0, ale skóre otočil. Vítězstvím navázal na tituly z Hertogenbosche z roku 2019 a loňského Winston-Salemu.

Michelsen do finále postoupil při teprve druhém startu v hlavní soutěži na okruhu ATP. Mimo jiné vyřadil o dvacet let staršího krajana a čtyřnásobného vítěze turnaje v Newportu Johna Isnera.

Sisková na triumf nedosáhla

Anna Sisková při finálovém debutu ve čtyřhře na okruhu WTA na titul v Budapešti nedosáhla. Spolu s Američankou Jessie Aneyovou podlehly v rozhodujícím duelu polsko-maďarskému páru Katarzyna Piterová, Fanny Stollárová 2:6, 6:4, 4:10.

Dvaadvacetiletá česká hráčka si v maďarské metropoli vyzkoušela hlavní soutěž elitní Tour poprvé v kariéře ve čtyřhře i ve dvouhře. V singlu Sisková uhrála jedno kolo.

Titul ve dvouhře při prvním startu na okruhu WTA získala Maria Timofejevová. Devatenáctiletá Ruska, která se po neúspěchu v kvalifikaci dostala do hlavní soutěže jako náhradnice za zraněnou Terezu Martincovou, ve finále porazila 6:3, 3:6 a 6:0 Katerynu Baindlovou z Ukrajiny.

Číňanka uspěla v Palermu

Číňanka Čeng Čchin-wen ve finále v Palermu porazila 6:4, 1:6 a 6:1 domácí Jasmine Paoliniovou a získala první titul na okruhu WTA.

Čeng Čchin-wen musela stejně jako v semifinále rozhodnout o vítězství ve třetím setu. S Paoliniovou si nakonec poradila za dvě hodiny a 16 minut a premiérového titulu se dočkala na druhý pokus.

Poprvé si dvacetiletá Číňanka neúspěšně zahrála o titul loni v Tokiu. Naopak sedmadvacetiletá Paoliniová se druhého triumfu na okruhu nedočkala a jejím jediným úspěchem zůstává dva roky starý titul z Portorože.

Alcaraz nepomohl, slaví Chorvaté

První hráč světa Carlos Alcaraz po triumfu na wimbledonské trávě zvládl rychlý přechod na antuku a vyhrál obě dvouhry na Hopmanově poháru v Nice. Španělští tenisté ale do finále soutěže smíšených družstev neprošli. O šanci je připravila v sobotním duelu s Chorvatskem už úvodní porážka Rebeky Masárové s Donnou Vekičovou 2:6, 1:6. Chorvatský pár dotáhl turnaj až ke konečnému vítězství, finále proti Švýcarům rozhodli Vekičová a Borna Čorič už po dvouhrách.

Alcaraz v pátek pět dní po wimbledonském vítězství nad Srbem Novakem Djokovičem udolal v Nice Belgičana Davida Goffina 4:6, 6:4, 10:8. V sobotu porazil Čoriče 6:3, 6:7, 10:5, ale na postup to nestačilo. Masárová získala proti Vekičové jen tři gamy a smíšenou čtyřhru Španělé stejně jako proti Belgičanům prohráli.

Hopmanův pohár se přesunul z tradičního dějiště Perthu i z lednového termínu na léto do Nice a hrál se po čtyřleté pauze. V roce 2019 ho ovládli Roger Federer a Belinda Bencicová a získali čtvrté vítězství pro Švýcarsko. O pátý triumf usilovali osmnáctiletá Céline Naefová a jednadvacetiletý Leandro Riedi, ale ve finále proti Vekičové a Čoričovi neuhráli ve dvouhrách ani set, čtyřhra už se za rozhodnutého stavu nehrála.

Chorvatští tenisté navázali na dosud jediný triumf z roku 1996. Turnaje v Nice se zúčastnilo šest týmů rozdělených do dvou tříčlenných skupin.

Turnaj mužů v Gstaadu (antuka, dotace 630 705 eur):
Dvouhra - finále:
Cachín (Arg.) - Ramos (Šp.) 3:6, 6:0, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Wawrinka, Stricker (Švýc.) - Middelkoop, Demoliner (1-Niz./Braz.) 7:6 (10:8), 6:2.
Turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 630 705 eur):
Dvouhra - finále:
Rubljov (2-Rus.) - Ruud (1-Nor.) 7:6 (7:3), 6:0
Čtyřhra - finále:
Escobar, Nědovjesov (Ekv./Kaz.) - Cabral, Matos (Portug./Braz.) 6:2, 6:2
Turnaj žen v Budapešti (antuka, dotace 225 480 eur)
Dvouhra - finále:
Timofejevová (Rus.) - Baindlová (Ukr.) 6:3, 3:6, 6:0
Čtyřhra - finále:
Piterová, Stollárová (Pol./Maď.) - SISKOVÁ, Aneyová (ČR/USA) 6:2, 4:6, 10:4
Semifinále:
SISKOVÁ, Aneyová - Perezová, Savilleová (Austr.) bez boje
Turnaj mužů a žen v Hamburku (antuka):
Ženy (dotace 225 480 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Korpatschová (Něm.) - Carleová (Arg.) 3:6, 6:2, 6:1
Udvardyová (Maď.) - Schmiedlová (SR) 3:6, 6:3, 6:1
Trevisanová (It.) - Kalievová (USA) 6:1, 6:0
Turnaj mužů v Newportu (tráva, dotace 718 245 dolarů):
Dvouhra - finále:
Mannarino (2-Fr.) - Michelsen (USA) 6:2, 6:4
Čtyřhra - finále:
Lammons, Withrow (1-USA) - Purcell, Blumberg (Austr./USA) 6:3, 5:7, 10:5
Turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 259 303 dolarů):
Dvouhra - finále:
Čeng Čchin-wen (2-Čína) - Paoliniová (5-It.) 6:4, 1:6, 6:1
Čtyřhra - finále:
Zimmermannová, Sizikovová (1-Belg./Rus.) - Moratelliová, Rosatellová (It.) 6:2, 6:4
Nice, Hopmanův pohár, turnaj smíšených družstev (antuka)
Finále:
Švýcarsko - Chorvatsko 0:2 po dvouhrách
Näfová - Vekičová 3:6, 4:6
Riedi - Čorič 1:6, 4:6

Reklama

  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 18 : 00
20240427T18 : 00:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 19 : 40
20240427T19 : 40:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články