Hlavní obsah

Těžké období tenisového šampiona. Nadalovu rodinu zasáhla tragédie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naposledy se tenisovým fanouškům představil na lednovém Australian Open, kde v bolestech dohrával zápas druhého kola s Američanem McDonaldem. Od té doby se Rafael Nadal na kurtech neukázal. Původní dvouměsíční pauza, která měla antukovému králi zaručit dostatečný čas na rekonvalescenci zraněné kyčle, se však nepřiměřeně natahuje. Šestatřicetiletý šampion se dál potýká se zdravotními problémy. Rodinu šampiona však zasáhla mnohem vážnější zpráva. Otec Nadalovy ženy Francisky Miquel Perelló v pouhých 63 letech zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Návrat Rafaela Nadala je stále nejistý

Článek

Zažívá měsíce, které zůstanou v Nadalově paměti a celé jeho rodiny už navždy zapsány jako klíčové okamžiky. A to jak v pozitivním, tak i negativním významu. V říjnu loňského roku se fenomenální tenista a jeho manželka Francisca dočkali narození prvního potomka, když na svět přivedli syna Rafaela. Chvíle štěstí však vystřídalo mnohem horší období.

Následovaly týdny plné nepřesvědčivých výsledků a především zdravotních problémů, které vygradovaly zmiňovaným Australian Open. Trápení svého muže ve druhém kole sledovala se slzami v očích na tribuně právě Nadalova žena.

Následovala zhruba osmitýdenní pauza, která měla stačit na to, aby se dvaadvacetinásobný grandslamový šampion dostal zpět do formy a byl připraven nejen na antukovou část sezony, ale především na své French Open, ze kterému má neuvěřitelných čtrnáct titulů a především těžko pochopitelnou bilanci 112 výher oproti 3 porážkám.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal prožívá složité období

Zranění se však nelepší, těžce zkoušené Nadalovo tělo zatím nedává legendě šanci na návrat. Španěl se odhlašuje z jednoho turnaje za druhým. "Není to dobré. Čekali jsme mnohem lepší výsledky. Všechny léčebné postupy jsme bezezbytku dodržovali, ale nelepší se to. Zkoušíme jinou léčbu. Nevím, co bude," zhodnotil poslední týdny zklamaný šampion.

Před několika dny však zasáhla rodinu tenisové legendy mnohem tragičtější zpráva. V pouhých 63 letech zemřel po dlouhé a těžké nemoci otec jeho ženy Miquel. Nadalova rodina se k celé tragédii nechce dále vyjadřovat.

Nadalovi patří v současné době až 14. příčka světového žebříčku, French Open začíná prakticky přesně za měsíc (28. května). Španělský šampion však momentálně řeší záležitosti daleko přesahující prostor ohraničený bílými čárami...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články