Hlavní obsah

Tursunov přiznal, že mu nabízeli úplatky za prohru

Ruský tenista Dmitrij Tursunov přiznal, že mu byly několikrát nabídnuty úplatky, aby zmanipuloval výsledek zápasu. Učinil tak pár dní poté, co s podobným tvrzením přišel třetí hráč Novak Djokovič, který prohlásil, že mu loni nabídli úplatek 110 000 liber, aby prohrál na turnaji v Petrohradu. O úplatcích před pár dny otevřeně promluvili i belgičtí tenisté Gilles Elseneer s Dickem Normanem.

Článek

"Úplatky za zmanipulování zápasu mi nabídli na několika turnajích, naposledy to bylo loni v Madridu," citoval Tursunova ruský deník Izvestija. Ruský tenista, kterému patří ve světovém žebříčku 29. místo, však odmítl prozradit další detaily, včetně výše úplatků.

Belgičan Gilles Elseneer byl mnohem sdílnější. Ten podle agentury Reuters prohlásil, že před dvěma lety mu bylo nabídnuto 70 000 liber, aby prohrál svůj zápas prvního kola s Italem Potitem Staracem ve Wimbledonu. Elseneer prý odmítnul a utkání nakonec vyhrál. Norman pro změnu vypověděl, že po něm někdo během Wimbledonu chtěl, aby mu dodával informace o jiných belgických tenistech.

Djokovič se s úplatky setkal loni před turnajem v Petrohradu. Za prohru v prvním kole mu bylo nabídnuto 110 000 liber. Srbský tenista však odmítnul a do Ruska radši ani neodcestoval.

Do sázkařské aféry s ovlivňováním zápasu je namočený čtvrtý hráč světa Nikolaj Davyděnko. Ruského tenistu čeká výslech kvůli sázkařskému skandálu, který se rozhořel kolem jeho zápasu s Argentincem Martinem Vassalem Arguellem v druhém kole turnaje v Sopotech. Sázková kancelář Betfair přijala na jeho porážku nezvykle vysoké sázky ve výši sedm miliónů dolarů. Davyděnko zápas skrečoval, společnost kvůli podezření ze zmanipulování výsledku utkání z nabídky stáhla.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner