Hlavní obsah

Tvrdý vzkaz od tenisové legendy: Sereno, zhubni, jinak jsi bez šance

Praha

Doma má osmnáct grandslamových titulů a tak dobře ví, jak těžké je obhajovat pozici tenisové superstar. Americká legenda Chris Evertová pozorně sleduje i svou slavnou následovnici Serenu Williamsovou, která zatím marně útočí na vyrovnání rekordu Margaret Courtové, která ovládla některý z turnajů velké čtyřky ve čtyřiadvaceti případech. "Sereno, chceš udržet krok? Tak zhubni," posílá Evertová vzkaz hvězdné krajance.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Serena Williamsová na Viktorii Azarenkovou nestačila.

Článek

Na Australian Open v roce 2017 získala Serena Williamsová svůj 23. grandslamový titul. Vyrovnání rekordu Australanky Courtové a jeho vylepšení se tak zdálo být jen otázkou krátkého času.

Američanka však následně opustila tenisový kolotoč kvůli mateřským povinnostem a po návratu na vysněnou metu marně útočí. Čtyřikrát byla od svého snu jedinou výhru, ani jednou to však nedopadlo.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Serena Williamsová na titul na French Open nedosáhne.

A letos? Na US Open skončila v semifinále na Victorii Azarenkové, French Open jí vystavilo stopku kvůli zranění Achillovy šlachy už ve druhém kole. Tím sezona pro Williamsovou skončila.

Na French Open už to nepůjde

"Mám o Serenu velkou starost. Je pořád vynikající hráčkou, ale je fakt, že není v kondici, ve které by být měla. Pokud chce být ještě úspěšná, musí být na kurtu rychlejší, ale k tomu potřebuje zhubnout. Jen pak může být konkurence schopná," nešetří Serenu pětašedesátiletá Evertová.

"Na Ronald Garros už asi nikdy titul nezíská, největší šanci má doma na US Open. Ale právě na posledním ročníku se v zápase s Azarenkovou ukázalo, že Serena už prostě neměla sílu a ztrácela fyzicky. To musí změnit," říká Evertová.

A pokračuje. "Pokud se jí podaří shodit pár kil, bude se na kurtu mnohem lépe pohybovat, u míčů bude včas a tím pádem bude schopná hrát v lepších úhlech a z výhodnějších pozic," uzavírá Evertová.

Reklama