Hlavní obsah

Bývalí šampioni Venus Williamsová a Thiem dostali divoké karty pro US Open

Bývalí šampioni US Open Venus Williamsová a Dominic Thiem dostali organizátorů divokou kartu pro účast v hlavní soutěži newyorského turnaje. Svou grandslamovou premiéru si ve Flushing Meadows odbude Elizabeth Mandliková, dcera bývalé české tenistky Hany Mandlíkové, jež si divokou kartu vybojovala na letních amerických turnajích.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Venus Williamsová dostala na US Open divokou kartu.

Článek

Dvaačtyřicetiletá Williamsová vyhrála US Open v letech 2000 a 2001. Na turnaj se vrátí po roční pauze, neboť loni v New Yorku nestartovala kvůli zranění. Letos může být svědkyní rozlučky své mladší sestry Sereny, jež naznačila, že by US Open mohlo být jejím posledním představením v tenisové kariéře.

Rakušan Thiem triumfoval na US Open před dvěma lety po finálové výhře nad Alexanderem Zverevem. Letos se vrací po dlouhé zdravotní pauze a je ve třetí stovce žebříčku. Divokou kartu dostala také šampionka Australian Open Sofia Keninová z USA.

Jednadvacetiletá Mandliková v létě nasbírala nejvíce bodů v takzvané US Open Wild Card Challenge a poprvé si zahraje na turnaji, který její matka v československých barvách vyhrála v roce 1985. Začátkem srpna si americká tenistka odbyla v San Jose debut v hlavní soutěži turnaje WTA Tour.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články