Hlavní obsah

Djokovič po postupu do finále umlčel soupeře speciální oslavou. Miluju to, zmínil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hvězdný srbský tenista Novak Djokovič běžně budí v lidech svým vystupováním různé emoce. A jinak tomu nebylo ani při semifinálovém zápase na probíhajícím US Open. Hned po vítězném úderu proti Američanovi Benu Sheltonovi, kterého Srb porazil 6:3, 6:2 a 7:6(7:4), udělal oslavné gesto, kdy napodobil svojí rukou položení telefonu. Imitoval tak vítěznou oslavu právě 20letého soupeře.

Foto: Mike Segar, Reuters

Novak Djokovič slavící vítězství v semifinále US Open proti Benu Sheltonovi.

Článek

Americký tenista toto gesto ukazoval po každém zápase během celého grandslamu. Zjevně nikdy nebyla namířená vůči žádnému soupeři, ale prostě se mu líbila. Všiml si toho však i Djokovič. A když přišel správný moment, tak gesto napodobil. „Miluju Benovu oslavu. Přijde mi to hodně originální, tak jsem ho okopíroval. Ukradl jsem mu tu oslavu,“ zmínil po zápase s úsměvem srbský tenista.

Vítězství si náležitě vychutnával, dobře si byl vědom toho, že fanoušci drželi většinou palce soupeři. Při neúspěšném podání Srba pak často tleskali, nebo i jiným způsobem oslavovali, že se soupeři miláčka domácího publika nedaří. I proto si fandy Srb vychutnával, už během utkání jim gestem třeba naznačil, že by bylo lepší mlčet.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič v akci během semifinále US Open, kdy na dvorci kraloval.

Na stejnou věc se novináři zeptali i Sheltona. Zmínil, že se o tom dozvěděl až po zápase, ale je s tím v pohodě. „Nemám rád, když na sociálních sítích vidím, že mi lidé píšou, jak mohu nebo nemohu slavit svou výhru. Myslím, že když kdokoliv vyhraje zápas, tak si zaslouží dělat to, co chce on sám.“ řekl Američan.

Zároveň dodal, že využití jeho oslavy samotným Djokovičem bere jako úctu. „Jako dítě, když jsem vyrůstal, tak mi bylo vždy řečeno, že nějaké napodobování je nejupřímnější forma lichocení. To je vše, co k tomu chci říct.“

Djokovič výhrou nad Sheltonem postoupil podesáté do finále na americkém US Open. Zde narazí na ruského Daniila Medveděva, který v pátek dokázal vyřadit španělskou světovou jedničku Carlose Alcaraze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články