Hlavní obsah

Účast na US Open v ohrožení! Nadal si obnovil zranění

Rafael Nadal nemá ani po měsíci doléčené břišní svaly, kvůli nimž nedohrál Wimbledon, a příští týden se na turnaji Masters v Montrealu nepředstaví. Na tréninku si šestatřicetiletý španělský tenista zranění obnovil a dnes se z důležité přípravy před US Open odhlásil. Grandslam v New Yorku začne 29. srpna.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Španěl Rafael Nadal si obnovil zranění břišních svalů.

Článek

"Už nějakou dobu jsem trénoval bez servisu. Před čtyřmi dny jsem začal s podáním, všechno šlo dobře, ale včera po normálním tréninku jsem ucítil mírné potíže a dneska přetrvávají," popsal Nadal, jenž letos vyhrál Australian Open i Roland Garros, ale snahu o vylepšení rekordní sbírky na 23 titulů z grandslamů mu ve Wimbledonu překazilo zdraví.

Třetí hráč světového žebříčku na londýnské trávě odstoupil před semifinálovým zápasem s Australanem Nickem Kyrgiosem. Po nucené pauze plánoval, že se vrátí v Montrealu, kde pětkrát vybojoval trofej. "Po konzultaci s mým doktorem to budeme léčit konzervativně a dáme tomu ještě pár dnů, než se vrátím k zápasům," řekl Nadal.

Montrealský turnaj přišel o další hvězdu. O den dříve potvrdil svou absenci wimbledonský šampion Novak Djokovič, protože je odpůrcem očkování proti covidu-19 a bez něj do Kanady nesmí cestovat.

Reklama