Hlavní obsah

Teichmannová - Plíšková 6:2, 4:6, 6:4Velké trápení Plíškové pokračuje. V Římě skončila hned na první soupeřce

Aktualizováno

Tenistka Karolína Plíšková prohrála ve druhém kole antukového turnaje v Římě s Jil Teichmannovou a nenavázala na tři finálové účasti z minulých ročníků. Třicetiletá světová šestka podlehla o šest let mladší švýcarské soupeřce podruhé v kariéře. V Římě vypadla jako poslední Češka ve dvouhře, následovala Karolínu Muchovou a Terezu Martincovou.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Karolína Plíšková svůj první zápas v Římě s Jil Teichmannovou nezvádla.

Článek

Plíšková si připsala na WTA třetí porážku za sebou a po prosincové zlomenině ruky má letos bilanci dvou výher a šesti proher. V Římě hrála poosmé, v roce 2019 tam získala titul.

Po volnu v prvním kole nezačala proti Teichmannové dobře. V prvním setu neudržela ani jednou podání a proti dobře pohybující se soupeřce ztratila úvodní sadu 2:6. Během pauzy na chvíli odešla z arény a vrátila se s novou energií.

Hned v úvodu prolomila dvakrát servis soupeřky, která je v žebříčku na 29. místě, a dostala se do vedení 3:0. Poté sice ztratila další dva ze tří servisů a Teichmannová vyrovnala na 4:4, Plíšková však brzy reagovala dalším brejkem a při vlastním podání druhý set ukončila.

V rozhodujícím dějství rodačka z Loun odvrátila několik brejkbolů, za stavu 4:4 už ale při šestém pokusu soupeřky poslala míč do autu a Teichmannová mohla utkání doservírovat. Plíšková sice ještě zabojovala, oplatila Švýcarce stejnou mincí, při svém dalším podání ale znovu zaváhala a Švýcarka využila hned první mečbol.

Švýcarka proti Plíškové navázala na loňské vítězství ze Cincinnati na tvrdém povrchu a v osmifinále vyzve Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Ta porazila Američanku Lauren Davisovou 6:4 a 6:3.

Dál jde také přemožitelka Martincové Amanda Anisimovová. Dvacetiletá Američanka zdolala čtrnáctou hráčku světa Belindu Bencicovou 7:6, 6:1 a v Římě je v osmifinále na čtvrtý pokus.

Naději na obhajobu titulu živí dál Iga Šwiateková z Polska. Světová jednička, která vynechala kvůli zranění ramena předchozí turnaj v Madridu, začala jasným vítězstvím nad Rumunkou Elenou-Gabrielou Ruseovou 6:3 a 6:0. Vyhrála už 24. zápas za sebou a v dalším kole se střetne s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Nadal potvrdil pravidlo

Španěl Rafael Nadal zahájil snahu o jedenáctý triumf v Římě jednoznačnou výhrou nad Johnem Isnerem. Obhájce titulu porazil dvoumetrového Američana 6:3, 6:1 za hodinu a čtvrt.

Pětatřicetiletý Nadal dosáhl na vítězství pět dnů poté, co na turnaji v Madridu vypadl ve čtvrtfinále s mladým krajanem a pozdějším šampionem Carlosem Alcarazem. Potvrdil tak pravidlo, že na antuce nikdy neprohrál dva zápasy za sebou. Už po čtyřiačtyřicáté v kariéře se mu povedlo po ztraceném duelu na nejoblíbenějším povrchu následující utkání vyhrát.

Isner už letos nastřílel přes 450 es, ale Nadal mu dnes povolil pouze jedno a vzal mu čtyřikrát podání. Sedmatřicetiletý Američan měl za stavu 3:3 dva brejkboly, které ale Španěl odvrátil a další možnost už soupeři v zápase nedal.

"Začátek utkání jsem neměl moc dobrý a on měl dokonce šance na returnu. V té době jsem byl v jeho rukou. Naštěstí se mu nepovedlo pár úderů, dokázal jsem ho brejknout a tím se zápas zlomil," řekl Nadal.

Čtvrtý hráč světa se ve třetím kole stejně jako loni utká s Kanaďanem Denisem Shapovalovem, jemuž před rokem odvrátil dva mečboly. "Loni to byl vtip, ten zápas, co jsem proti němu zachránil. Vím, jak je nebezpečný. Musím hrát dobře, lépe než dneska," řekl Nadal před atraktivním osmifinálovým soubojem se světovou šestnáctkou.

Ve třetím kole je i trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka. Sedmatřicetiletý Švýcar, který hraje na druhém turnaji po více než roční pauze a dvou operacích levé nohy, porazil Srba Lasla Djereho 7:6, 3:6 a 6:4.

Jeho dalším soupeřem bude světová jednička Novak Djokovič. "Bude to pro mě extrémně těžký zápas, protože na tuhle úroveň ještě nejsem připravený," citovala Wawrinku agentura AP. "Ale přesně takové zápasy a výzvy potřebuji, abych šel nahoru," dodal.Collinsová (7-USA) - Halepová (Rum.) 7:6 (7:1), 6:3

Turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 5 415 410 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Zverev (2-Něm.) - Báez (Arg.) 7:6 (8:6), 6:3
Nadal (3-Šp.) - Isner (USA) 6:3, 6:1
Chačanov (Rus.) - Carreňo (15-Šp.) 6:4, 2:6, 6:1
De Minaur (Austr.) - Paul (USA) 7:5, 6:4
Sinner (10-It.) - Fognini (It.) 6:2, 3:6, 6:3
Wawrinka (Švýc.) - Djere (Srb.) 7:6 (10:8), 3:6, 6:4
Čilič (Chorv.) - Norrie (9-Brit.) 5:7, 6:2, 6:1.
Ženy (dotace 2 527 250 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Teichmannová (Švýc.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:2, 4:6, 6:4
Sabalenková (3-Běl.) - Čang Šuaj (Čína) 6:2, 6:0
Martičová (Chorv.) - Kontaveitová (5-Est.) 6:2, 6:3
Anisimovová (USA) - Bencicová (12-Švýc.) 7:6 (7:5), 6:1
Rybakinová (Kaz.) - Davisová (USA) 6:4, 6:3
Gauffová (15-USA) - Brengleová (USA) 6:2, 6:4
Azarenková (16-Běl.) - Osoriová (Kol.) 6:2, 6:4
Šwiateková (1-Pol.) - Ruseová (Rum.) 6:3, 6:0, (7:4)
Sakkariová (4-Řec.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:2
Pegulaová (13-USA) - Kalininová (Ukr.) bez boje
Andreescuová (Kan.) - Párrizasová (Šp.) 6:3, 7:6
Badosaová (2-Šp.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:1
Collinsová (7-USA) - Halepová (Rum.) 7:6 (7:1), 6:3
Putincevová (Kaz.) - Muguruzaová (8-Šp.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:1

Reklama

Související témata: