Hlavní obsah

Velkej a malej! Tenisté vytvořili vskutku kuriózní deblový pár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba jsou momentálně mezi nejlepší třicítkou hráčů na okruhu ATP. Argentinec Diego Schwartzman figuruje na 15. místě, Američan John Isner je sedmadvacátý. Jeden měří 170 centimetrů, druhý má přes dva metry, přesto se na turnaji v Římě spojili a vytvořili vskutku netradiční a lehce komický deblový pár. Vždyť výškový rozdíl mezi nimi činí 38 centimetrů! Fanoušci jim na sítích vymýšlejí různé přezdívky a legraci si ze sebe dělají i sami tenisté.

Foto: @Tiempodetenis1, Twitter

Tenisté Schwartzman (vlevo) s Isnerem.

Článek

Při pohledu na nově složený deblový pár se musela spousta lidí pousmát a zřejmě nechápala, jak dva tak odlišní tenisté, jak herním stylem, tak výškou, mohou hrát spolu. Páru Schwartzman - Isner před turnajem v Římě zřejmě lidé moc šancí na úspěch nedávali, ale hráči jim v prvním kole ukázali, že jim to jde skvěle.

Oba se dobře znají z týmových soutěží, zejména z Laver Cupu, kde společně hráli v Týmu světa, oba pojí velmi dobré přátelství, a tak se v jejich hlavách zrodil nápad, že si zkusí společně zahrát čtyřhru na okruhu. Na turnaji v Římě se postavili proti mexicko-argentinskému páru Santiago Gonzales – Andres Molteni a z kurtu odcházeli po hodině a půl po vítězství 2:1 na sety.

Gonzales s Moltenim jsou přitom zkušenými deblisty, kteří mají na svém kontě několik triumfů na okruhu ATP, takže nováčky nečekalo nic snadného. S výzvou se ale poprali statečně. Po zápase se společně nechali vyfotit a fanoušky následně vyzvali, ať jim jako páru vymyslí nějakou přezdívku. „Jeden a půl chlapa. Dvojčata 2.0. David a Goliáš," předhánějí se fanoušci s nápady. Ve druhém kole se pár "velkej a malej" utká s vítězem duelu Opelka/Paul - Cabal/Farah.

Reklama

Související témata: