Hlavní obsah

Vykázání ukrajinské fanynky? Žádný Rus nebude šikanovat tichého příznivce, zuří bývalá hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry, na kterých byla na tenisovém turnaji v Cincinatti vykázána fanynka s ukrajinskou vlajkou, otřásly nejen tenisovým světem. Netradiční moment nezůstal bez povšimnutí ani u bývalé ukrajinské tenisové hvězdy Aleksandra Dolgopolova, který pro situaci neměl pochopení a paradoxně fanoušky k podobným záležitostem ještě pobídl.

Foto: Ella Ling/REX/Shutterstock

Ukrajinská vlajka na tenisové lavičce. Ilustrační foto.

Článek

Bizarní moment, který se před několika dny odehrál při souboji dvou ruských tenistek Anny Kalinské a Anastasie Potapovové na turnaji v Cincinnati, nezůstal v zapomnění. Místní fanynka si totiž na zápas donesla velkou ukrajinskou vlajku, což zaregistrovala také umpirová rozhodčí Morgane Laraová, která ženu vykázala. Ta své místo skutečně opustila až po příchodu bezpečnostních pracovníků.

Podle posledních informacích ale nebyl problém v tom, že fanynka dorazila s ukrajinskou vlajkou, nýbrž v její velikosti. „Žena byla požádána, aby vlajku odnesla, ale na turnaji směla zůstat," uvedla agentura Reuters. Tak i tak se netradiční incident doslova rozmohl na všech tenisových stránkách a bez povšimnutí nezůstal ani u tenisových hvězd.

Vyjádřil se například i bývalý ukrajinský tenista Aleksandr Dolgopolov, jehož nejčastěji probíraným tématem na sociálních sítích je ruská vojenská invaze na Ukrajinu. „Naše země se topí v krvi a barbarském násilí, žádný Rus nebude šikanovat tichého příznivce s ukrajinskou vlajkou. Mějte trochu respektu," vzkázala bývalá světová třicítka.

Netrvalo dlouho a rodák z Kyjeva debatu rozvinul. „Všechny lidi, kteří obdivovali můj tenis a plánovali navštívit americké turnaje, žádám o jednu věc," začal Dolgopolov. „Přineste si ukrajinskou vlajku na jakékoliv zápasy ruských a běloruských tenistů," pobídl fanoušky a zároveň varoval organizace WTA I ATP. „Zkuste to udělat znovu, prosím," varoval třiatřicetiletý rodák z Kyjeva.

Dolgopolov neobrátil ani poté, co mu bylo vysvětleno, že problém byl v již zmíněné velikosti vlajky. „Pěkný politický pokus, ale ne. Mělo se to říct na začátku, ne až potom," pokračoval. „Každý Rus, kterého uráží ukrajinská vlajka, by měl být doma, kde vidí pouze svou domovskou vlajku," nepřestával bývalý tenista, který kariéru ukončil minulý rok.

„Bránite je a říkáte, že jsou určitě proti válce a poté, co jsou uraženi vlajkou zemi, kterou se snaží zničit. Pravda je taková, že mnozí z nich válku podporují," dodal Dolgopolov.

Reklama