Hlavní obsah

Pokuty, předvolání k soudu a teď finále Wimbledonu! Lidé mě odepsali, ale já si věřil, hlásí bouřlivák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posbíral několik pokut, musel se vyrovnat s informací, že na začátku srpna půjde k soudu, kde mu bude hrozit vězení. Nic z toho ale známého tenisového bouřliváka Nicka Kyrgiose nerozhodilo tak, jako když jeho semifinálový sok Rafael Nadal skrečoval kvůli zranění vysněný zápas ve Wimbledonu. Teď je však známý tenisový rebel napnutý ještě víc. V neděli ho totiž čeká finále v All England Clubu proti Novaku Djokovičovi. „Většina lidí mě možná v určité fázi odepsala, teď jim můžu dokázat, že když člověk věří, lze dosáhnout úspěchu," řekl Kyrgios.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios při utkání s Britem Paulem Jubbem.

Článek

Vyvrhel, nevychovaný spratek, který nejde pro ostré slovo daleko. A taky provokatér, který se netají tím, že si rád dělá, co chce. Přesně tak vnímá řada fanoušků tenistu Nicka Kyrgiose. Ten ale na třetím grandslamovém turnaji sezony ukazuje i svou lepší tvář, předvádí, jak geniálním tenistou je a ke splnění ohromného snu v podobě vítězství ve Wimbledonu mu zbývá vyhrát jediný zápas. Tvrdí, že právě on může i tak být inspirací pro každého nešťastníka, kterému okolí nevěří.

„Vyrostl jsem v Canbeře na kurtech, které byly hrozné. Trénoval jsem tam a teď jsem ve finále Wimbledonu," vychutnával si slastné pocity Kyrgios. „Je to inspirace pro každého. Mám pocit, že když si nepřestanete věřit, můžete dosáhnout velké věci," konstatoval tenista, kterého po řadě excesů hodně expertů odepsalo. „Většina lidí ve mě ztratila víru, nečekali, že se dostanu do finále grandslamového turnaje," vyprávěl.

Dokáže odhadnout, že tenisovému světu vadilo, jak se Kyrgios chová, stejně tak byl trnem v oku v některých momentech i jeho přístup k tréninku. „Chápu to, ale já jsem nikdy neztratil víru v sebe sama. Tím posílám vzkaz každému, o kom okolí pochybuje. Prostě pokračuj v práci," poznamenal tenista, který se na grandslamových akcích dostal zatím nejdále do osmifinále.

Fanoušky upoutal slovní přestřelkou s Řekem Tsitsipasem, ta pokračovala i po utkání. Stejně tak posbíral několik pokut. Třeba za to, že si po jednom ze zápasů ještě na kurtu nazul červené boty a nasadil si kšiltovku stejné barvy. Tím porušil wimbledonská pravidla, bouřliváka to ale nijak netrápilo. Hlavu mu muselo zamotat spíš předvolání k soudu kvůli obvinění z napadení. To ale přijde na řadu až v srpnu.

„Myslel jsem ale hlavně na semifinále Wimbledonu s Nadalem. To měl být nejsledovanější zápas všech dob," konstatoval. Jenže zranění španělského hráče nakonec bez boje posunulo Australana do finále. „Tohle nebyl způsob, jakým jsem se tam chtěl dostat. Moc jsem chtěl hrát a Rafu porazit," přiznal čtyřicátý hráč světa. „Když Rafa zápas skrečoval, cítil jsem nejdříve obrovské zklamání. Před tím zápasem jsem ani nemohl spát, jak jsem veškerou energii soustředil na souboj s Nadalem," přiznal Kyrgios s tím, že naspal maximálně hodinu.

Pro fanoušky je to překvapení, v jejich očích je Australan spíš hvězdou, kterou nic netrápí. „Cítil jsem nervozitu, to se mi nestává," připustil Kyrgios. Nabízí fanouškům svou zodpovědnější tvář. Anglická média připomínají, že v minulosti neměl během Wimbledonu tenista problém popíjet do čtyř hodin ráno v hospodě Dog & Fox.

„Jsou chvíle, kdy tento sport nenávidím. Ale jsou chvíle, kdy si myslím, že jsem jedním z nejvíce soutěživých lidí, jaké jsem kdy potkal. Když se zamyslím nad finále, které mě čeká. Ať vyhraju, nebo odejdu jako poražený, tak po tom utkání budu šťastný," překvapil Kyrgios. „Vždyť od doby, co jsem se narodil, vyhrálo Wimbledon pouze osm lidí. Dám do toho ale každopádně maximum."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články