Hlavní obsah

Kvitová - Badosaová 5:7, 6:7Další český nezdar! Ve Wimbledonu končí i Kvitová

Aktualizováno

S Wimbledonem se loučí další další dvě české hráčky. Nejprve před branami osmifinále narazila Barabora Krejčíková, která podlehla Australance Alje Tomljanovicové po setech 6:2, 4:6 a 3:6. O necelé dvě hodiny později o postup do další fáze turnaje neúspěšně bojovala také Petra Kvitová. Dvaatřicetiletá Česka nestačila na Španělku Paulu Badosaovou 5:7 a 6:7. České zastoupení ve dvouhře má na Wimbledonu posledního zástupce, Marii Bouzkovou.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Petra Kvitová během duelu 3. kola Wimbledonu proti Paula Badosaové.

Článek
Fotogalerie

Vítězka loňského Roland Garros z dvouhry i čtyřhry Krejčíková prohrála se 44. hráčkou světa Tomljanovicovou první vzájemný zápas. Ve Wimbledonu neobhájila loňskou osmifinálovou účast, která je zároveň na travnatých dvorcích v All England Clubu jejím maximem.

"Celý zápas jsem hrála dobře. Porážka mě mrzí, ale beru to pozitivně. Můj tenis se zlepšuje zápas od zápasu. A to, že přijde nějaká prohra, se prostě stane," řekla webu Tenisový svět Krejčíková.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Alja Tomljanovicova slaví postup do osmifinále Wimbledonu.

Šestadvacetiletá tenistka, kterou během roku přibrzdilo zranění lokte a následné onemocnění koronavirem, vstoupila do utkání s o tři roky starší soupeřkou lépe. V úvodu prolomila třikrát její servis a získala za 32 minut první set.

Australanka se ale v druhé sadě při svém podání zvedla a Krejčíková už nedostávala tolik možností. Za stavu 4:5 česká hráčka čelila dvěma setbolům, před kterými si vyměnila raketu. První ještě odvrátila, druhý už ne a v letošním ročníku poprvé ztratila set.

"Ona je dobrá hráčka, loni tu byla ve čtvrtfinále. Postupně se začala zlepšovat a já začala dělat víc chyb. Na konci druhého setu se to špatně sešlo. Udělala jsem moc chyb, dala jí víc jednodušších míčů zadarmo a ona mě pak brejkla," uvedla Krejčíková.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Barbora Krejčíková během zápasu 3. kola Wimbledonu proti Alje Tomljanovicove.

Před rozhodující sadou si rodačka z Brna dala chvíli pauzu a odešla z kurtu. Za stavu 1:2 si vyžádala zdravotní přestávku, nechala si ošetřit chodidlo a v šestém gamu přišla o servis. "Jelikož musím hrát v botách staré značky, mám docela sedřená chodidla. Nové boty jsme ještě nestihli doladit. Nejvíc ladíme velikost, přesněji délku," vysvětlila Češka.

V napínavé koncovce Krejčíková měla za stavu 3:5 dva brejkboly a mohla se vrátit do hry, ale nevyužila je. Naopak Tomljanovicová proměnila první mečbol a bude ve Wimbledonu bojovat o druhé čtvrtfinále za sebou. Narazí na Francouzku Alizé Cornetovou, která překvapivě vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

S Wimbledonem se loučí i Kvitová

Také Petra Kvitová dohrála ve 3. kole. Dvojnásobná vítězka turnaje nestačila na čtvrtou hráčku světa Španělku Paulu Badosaovou, které podlehla 5:7, 6:7. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce, jež plnila na travnatých dvorcích v All England Clubu roli 25. nasazené hráčky, se od posledního triumfu v roce 2014 dostala do osmifinále Wimbledonu jen jednou, a to před třemi lety.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Petra Kvitová v průběhu prvního setu v souboji proti Paule Badosaové.

Proti Badosaové nejprve v prvním setu nedotáhla vedení 5:3 při svém servisu a sadu ztratila. Ve druhém dějství nevyužila ani jeden z devíti brejkbolů a prohrála po dvou hodinách a sedmi minutách ve zkrácené hře 4:7. Kvitová prohrála po sedmi zápasech. Před Wimbledonem triumfovala na turnaji v Eastbourne.

"Kdybych vyhrála set, mohl být zápas úplně jinačí, takže mě mrzí, že jsem ten gem nedotáhla. Nicméně už před tím jsem na servisu tahala za kratší konec. Paula začala od prvního brejku líp returnovat a tlačila mě. I když jsem podala dobře, ona dostala míč zpátky. Ale ten set jsem mohla dotáhnout, o tom žádná," uvedla Kvitová.

Kvitové nepomohlo ani 34 vítězných úderů, zároveň zaznamenala 31 nevynucených chyb. Česká tenistka po utkání také přiznala, že ji limitovalo zranění ruky.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Španělka Paula Badosaová vyřadila Petru Kvitovou a slaví postup do osmifinále Wimbledonu.

"Před Eastbourne mi zase nateklo zápěstí, udělal se mi v něm zánět. Už asi čtrnáct dní beru léky a hrála jsem pod prášky proti bolesti. Není to nic příjemného. Říkala jsem si, že to nějak překonám, což se asi i stalo. Někdy jsem možná ruku neměla tak silnou, jak bych chtěla, viklala se mi raketa, ale na to jsem od operace ruky zvyklá, takže mě to nepřekvapilo. Nicméně mě to štvalo," dodala Kvitová, která po návratu domů bude zdravotní stav řešit s doktory.

Poté, co pár hodin předtím vypadla ve stejné fázi také Barbora Krejčíková, zůstala jedinou českou zástupkyní ve dvouhře Marie Bouzková. V neděli ji čeká osmifinále s Francouzkou Caroline Garciaovou.

Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 40,35 milionu liber):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Tomljanovicová (Aust.) -  Krejčíková (13-ČR) 2:6, 6:4, 6:3
Badosaová (4-Šp.) - Kvitová (25-ČR) 7:5, 7:6
Čtyřhra - 2. kolo:
Collinsová, Krawczyková (USA) - Bouzková, Mihalíková (16-ČR/SR) 6:1, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Čang Šuaj, Mahut (3-Čína/Fr.) - Hradecká, Escobar (ČR/Ekv.) 6:3, 6:4.
Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Menšík (2-ČR) - Searle (Brit.) 6:2, 7:6 (7:4).
Bartoň (ČR) - Gea (Fr.) 6:2, 7:6 (7:5).
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Klimovičová (16-ČR) - Lakiová (Řec.) 6:2, 7:5
Xuová (10-Kan.) - Tomajková (ČR) 7:6 (7:5), 1:6, 6:3
McDonaldová (Brit.) - Štruplová (ČR) 7:5, 6:1
Bartůňková (3-ČR) - Mertová (Tur.) 6:0, 6:4
Daubnerová (4-SR) - Šálková (ČR) 1:6, 6:4, 7:6 (11:9)
výsledky ostatních zápasů naleznete ZDE

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články