Hlavní obsah

Zakopalová si zahraje finále turnaje ve Viňa del Mar

VIŇA DEL MAR, ANTVERPY

Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila do finále turnaje v chilském Viňa del Mar. V semifinále v sobotu porazila 6:2 a 7:5 Ukrajinku Marii Korytcevovou a o třetí titul v kariéře se v neděli utká s nejvýše nasazenou Flavií Pennettaovou z Itálie.

Článek

V prvním setu semifinálového utkání měla Zakopalová navrch především díky výrazně lepšímu využívání brejkbolů. Proměnila všechny tři šance, zatímco její soupeřka pouze jedinou z osmi.

Druhý set pětadvacetiletá Češka rozehrála výborně a za stavu 5:2 podávala na vítězství v zápase, ale tuto šanci ani další příležitost v desáté hře nevyužila a dovolila soupeřce vyrovnat. Pak však osmá nasazená hráčka Ukrajince znovu sebrala servis a po 93 minutách přece jen dotáhla zápas do vítězného konce.

Finále turnaje WTA si zahraje Zakopalová po třech letech. Naposledy se jí takto dařilo v roce 2005, kdy v Hertogenboschi a Portoroži získala dva tituly na elitních podnicích. Další k nim může přidat v neděli na antukovém turnaji s dotací 200 000 dolarů.

V cestě jí bude stát Pennettaová, která v semifinále za pouhých 53 minut přehrála jednoznačně 6:2 a 6:0 čtvrtou nasazenou Pauline Parmentierovou z Francie. Svou vrstevnici Zakopalová porazila jen jednou ze čtyř vzájemných zápasů, při posledním měření sil v roce 2005.

Heninová je ve finále v Antverpách 

Domácí favoritka Justine Heninová podle očekávání postoupila do finále turnaje v Antverpách. V sobotním zápase se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, k tomu však belgická tenistka potřebovala tři sety.

V úvodní sadě měla světová jednička jen devětatřicetiprocentní úspěšnost prvního podání a set hladce 6:2 vyhrála až 94. hráčka světového žebříčku. V druhé sadě sice Heninová nepodávala o moc lépe, ale odvrátila všech sedm brejkbolů a výhrou 6:3 si vynutila pokračování zápasu. V třetí sadě se pak konečně na servisu našla, znovu vyhrála 6:3 a po více než dvou hodinách postoupila.

O titul na turnaji s dotací 600 000 dolarů se Heninová utká s Knappovou, která ve druhém semifinále porazila 6:4 a 7:6 turnajovou devítku Číňanku Li Na. S dvacetiletou tenistkou z Apeninského poloostrova ještě Heninová nikdy nehrála.

Do prvního letošního finále postoupila ve čtyřhře česká tenistka Květa Peschkeová. V sobotním semifinále společně s Japonkou Ai Sugijamaovou porazily jednoznačně dvakrát 6:1 ukrajinské sesterské duo Katerynu a Aljonu Bondarenkovy, vítězky letošního Australian Open. Ve finále čeká česko-japonský pár nejvýše nasazená zimbabwsko-americká dvojice Cara Blacková, Liezel Huberová.

Pennettaová míří za pátým titulem

Italská tenistka Flavia Pennettaová potvrdila pozici nejvýše nasazené hráčky na turnaji ve Viňa del Mar i v pátečním čtvrtfinále. V něm porazila Kaiu Kanepiovou z Estonska dvakrát 6:3 a dál míří za pátým turnajovým titulem v kariéře.

Zastavit ji v sobotu může Francouzka Pauline Parmentierová, která rovněž ve dvou setech vyřadila Martinu Müllerovou z Německa. V druhém semifinále se Klára Zakopalová střetne s Marijí Korytcevovou z Ukrajiny.

ANTVERPY:
Dvouhra - semifinále:
Heninová (1-Belg.) - Bacsinszká (Švýc.) 2:6, 6:3, 6:3, Knappová (It.) - Li Na (9-Čína) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Sugijamaová (2-ČR/Jap.) - K. Bondarenková, A. Bondarenková (3-Ukr.) 6:1, 6:1.
VIŇA DEL MAR
Dvouhra - semifinále:
Zakopalová (8-ČR) - Korytcevová (Ukr.) 6:2, 7:5, Pennettaová (1-It.) - Parmentierová (4-Fr.) 6:2, 6:0.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (1-It.) - Kanepiová (7-Est.) 6:3, 6:3, Parmentierová (4-Fr.) - Müllerová (5-Něm.) 7:5, 6:4.

Reklama

Související témata: