Hlavní obsah

Zázračný teenager způsobil další šok! Porazí i Nadala, Djokoviče nebo Federera, prorokuje hvězda

Londýn/Praha

Hraje vůbec první sezonu na trávě v životě a jeho hvězdní soupeři se nestačí divit. Teprve osmnáctiletý Kanaďan Felix Auger-Aliassime přidal na turnaji v Queensu další šokující výsledek poté, co ve čtvrtfinále porazil nasazenou jedničku Stefanose Tsitsipase 7:5, 6:2. A řecká světová šestka měla pro svého přemožitele jen slova chvály.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Felix Auger-Aliassime vyřadil v Londýně i Stefanose TsitsipaseVideo: sntv

 
Článek

Rodák z Montrealu sídlící v Monte Carlu se letos už třikrát dostal do finále turnajů ATP, naposledy minulý týden na trávě ve Stuttgartu, kde vyřadil bývalé hráče Top 10 Ernestse Gulbise, Gillese Simona či krajana Milose Raonice.

V Londýně zvládl před Tsitsipasem vyřadit Grigora Dimitrova a Nicka Kyrgiose a směle může přemýšlet o posunu do elitní dvacítky žebříčku. Přestože nikdy v kariéře nedohrál grandslamový zápas, může v případě triumfu na turnaji v Queensu být ve Wimbledonu nasazenou šestnáctkou.

Tsitsipas, jenž už v kariéře porazil Novaka Djokoviče, Rogera Federera či Rafaela Nadala po porážce prohlásil, že je to „nejtěžší soupeř, s jakým se kdy utkal."

„Myslím, že budu potřebovat ještě dost pokusů, než se mi podaří ho porazit. Má jeden z nejlepších returnů na okruhu, velmi razantní a přesný servis, který lze jen velmi obtížně číst. Má skvělý forhend i bekhend a navíc se skvěle pohybuje, což je velmi vzácná kombinace," nešetřil Tsitsipas chválou na adresu mladého Kanaďana.

Nemá slabinu?

„Není moc s čím na něho vyrukovat. Nemá skoro žádnou slabinu. Má všechno potřebné k tomu porážet ty nejlepší. Jsem si jistý, že když dostane šanci hrát s Nadalem, Federerem nebo Djokovičem, tak je porazí. Vůbec nebudu překvapený, když je vyřadí. Určitě ho brzo uvidíme v top pětce," dodal Řek, který s Augerem-Aliassimem prohrál všechny zápasy jak v juniorech, tak mezi profesionály. Jediný jeho skalp má ze čtyřhry.

Auger-Aliassime se utká o finále turnaje v Queensu se Španělem Felicianem Lópezem.

Reklama

  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.