Hlavní obsah

Zlomená česká legenda! Strýcová po boji padla, zápas Martincové byl odložen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká tenisová legenda Barbora Strýcová se s domácími fanoušky rozloučila již v prvním kole. Proti Ankitě Rainaové z Indie sice získala úvodní sadu, nakonec ale podlehla 6:3, 3:6, 4:6. Český prapor se ve Stromovce měla pokusit pozvednout Tereza Martincová, její souboj s Číňankou Jüan Jüe ale odložilo deštivé počasí a hrát se bude ve čtvrtek.

Emoce ve mně hrozně lítaly, přiznala loučící se Barbora Strýcová. Ale je to krásný a chci si to užít!Video: Sport.cz

 
Článek

Česká legenda začala utkání skvěle a ve čtvrté hře získala rychlý brejk, o který sice záhy přišla, nicméně po rebrejku z osmého gemu šla servírovat na zisk první sady. Na servisu využila třetí setbol a ujala se vedení.

V úvodu druhého setu se Strýcová dostala ke dvěma brejkolům, které bohužel nevyužila, a navíc následně ztratila svůj servis. Indická soupeřka poté set bez problémů doservírovala a o vítězce musel rozhodnout třetí set.

Jsem trapná, hraju dementně. Barbora Strýcová druhý set ztratila a musela si zanadávatVideo: Sport.cz

V něm se letošní deblová šampionka z Wimbledonu dostala do vedení 3:1, ale brejk potvrdit nedokázala. Za stavu 4:4 se Strýcové podařilo utéct ze stavu 0:40 na vlastním podání, avšak dramatický gem nakonec nezískala a Rainaová šla podávat na vítězství. Strýcová si vypracovala dva brejkboly, které však využít nedokázala. Indka poté proměnila hned první mečbol. Mizerná úspěšnost na big pointech stála českou hráčku vítězství. V utkání proměnila pouze 3 z 12 brejkolů a pouze 1 z 8 v rozhodující sadě.

Dvě wimbledonské vítězky spolu. Rozlučku na US Open odehraje Barbora Strýcová po boku Markéty VondroušovéVideo: Sport.cz

Po zápase Češku přemohly emoce. „Myslím si, že ten výkon dnes nebyl ani ne dobrej, ale spíš strašnej. Mockrát děkuju, že jste mi fandili," řekla bezprostředně po zápase zlomeným hlasem dojatá Strýcová. „Jsem hrozně vděčná lidem, kteří mi během kariéry pomáhali," dodala dvojnásobná wimbledonská vítězka ve čtyřhře.

Poslední turnaj kariéry Strýcová odehraje v deblu na US Open. Její deblovou parťačkou už ale nebude Tchajwanka. „Domluvila jsem se s Markétou Vondroušovou," ohlásila spojení dvou letošních vítězek Wimbledonu. „Hrály jsme spolu už na Australian Open (2019), kde jsme se domluvily asi dva dny předem a pak jsme postoupily až do semifinále. Byl to můj nápad zahrát si spolu znovu, mohl by to být i hezký příběh," přála by si Strýcová.

Středeční program v pražské Stromovce ukončil předčasně déšť. Tereza Martincová tak vyzve Číňanku Jüan Jüe až ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.