Hlavní obsah

Zverev za údajné domácí násilí trest nedostane, nejsou důkazy

Bývalý druhý tenista Alexander Zverev nedostane žádný trest za údajné domácí násilí. Dnes o tom informovalo vedení ATP s tím, že patnáctiměsíční vyšetřování nepřineslo dost důkazů.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Alexander Zverev na archivním snímku z utkání s Američanem Taylorem Fritzem.

Článek

Zvereva předloni obvinila bývalá přítelkyně Olga Šarypovová. Pětadvacetiletý německý tenista její tvrzení opakovaně popřel, ATP přesto zahájila vyšetřování, kterým pověřila externí společnost.

Ta prověřovala Zverevovo chování na turnajích Šanghaji v roce 2019 a také na akcích v Monaku, New Yorku a Ženevě. Patnáct měsíců trvající vyšetřování včetně výslechů Šarypovové, Zvereva a dalších 24 svědků však důkazy nepřineslo.

"Výsledkem je, že k disciplinárnímu postihu nesáhneme. Pokud by se však objevily nové skutečnosti, bude vše samozřejmě přehodnoceno," citovala prohlášení ATP agentura Reuters.

Zverev uzavření případu přivítal. "Toto rozhodnutí je už třetí, kdy neutrální arbitr třetí strany přezkoumal všechny relevantní informace a učinil v této záležitosti jasné rozhodnutí v můj prospěch," uvedl Zverev v prohlášení na instagramu. "Kromě nezávislého vyšetřování ATP jsem také zahájil soudní řízení v Německu a Rusku, obě jsem vyhrál. Mojí prioritou je nyní zotavit se ze zranění a soustředit se na to, co na tomto světě miluji nejvíc - na tenis," dodal.

Reklama

Související témata: