Hlavní obsah

Bronz mezi světovou elitou? Pořádné nervy teprve přijdou

Praha

Jeden stres má kanoistka Tereza Fišerová za sebou, další přijde v úterý. A mnohem větší. Čerstvou bronzovou medailistku ze Světového poháru v Praze čekají bakalářské státnice na Vysoké škole Palestra, kde studuje obor sportovní a kondiční specialista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová na stupních vítězů s bronzovou medailí během Světového poháru ve vodním slalomu.

Článek
Fotogalerie

„Tam ta nervozita převýší i start na olympijských hrách,“ směje se. „Samozřejmě se učím, ale teď si z toho těžkou hlavu nedělám, pro mě je letos nejdůležitější příprava na Tokio,“ přiznává třiadvacetiletá vodní slalomářka.

Na premiérový závod slalomářek pod pěti kruhy se naladila znamenitě, nerozhodilo ji ani, když slyšela později vítězný čas australské hvězdy Jessiky Foxové, která jela před ní. „To jsem si říkala, že je úplně jiná liga a že ti holka gratuluju ke zlatu,“ popisovala své myšlenky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová si jede v Troji pro bronz.

Ale to neznamenalo, že by se předčasně vzdávala. „Já se nesnažím závodit se soupeři, ale sama se sebou. V lodi jsem sama a záleží jen na mně,“ uvědomovala si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová na stupních vítězů během Světového poháru ve vodním slalomu.

Za týden ještě absolvuje druhý závod SP v Německu a pak už bude ladit na Tokio, kde ji její výkonnost bude řadit mezi medailové favoritky. „Když to říkáte, tak asi jo, ale určitě si to nechci nějak připouštět,“ dodává třiadvacetiletá Fišerová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.