Hlavní obsah

České hvězdy spojily síly! Už jsme na to dostatečně staří, říká olympijský vítěz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na všech vrcholných akcích, kde se potkají, patří k největším favoritům. Však Jiří Prskavec je olympijský vítěz, Vít Přindiš úřadující mistr Evropy i vítěz Světového poháru. Jenže vedle toho, že jsou velcí soupeři, jsou také kamarádi. A tak se elitní kajakáři na divoké vodě odhodlali na první pohled k překvapivému kroku, který popsali v podcastu Mixzóna. Dohodli se, že budou trénovat spolu v jedné skupině!

Foto: Sport.cz s Právo

Jiří Prskavec a Vít Přindiš byli hosty podcastu Mixzóna.

Článek

Prskavec si zrovna užíval s manželkou a dvěma syny zasloužené posezonní dovolené, když mu na telefonu pípla zpráva od jeho tatínka a zároveň trenéra. „Mohl by k nám do skupiny přijít Vítek, jsi s tím OK?“

Zřejmě nejlepší kajakář současnosti si do skupiny pustí konkurenta, který ho může ohrožovat, však mezi slalomáři se obvykle bojuje o jediné olympijské místo za zemi. Přesto neváhal. „Jsme už oba dostatečně staří na to, abychom si z naší spolupráce vzali to, co nám pomůže,“ vyprávěl osmadvacetiletý Prskavec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kajakáři Vít Přindiš (vlevo) a Jiří Prskavec v podcastu Mixzóna s moderátorem Michalem Osobou.

Za sebou mají první společné soustředění na Réunionu i kemp na tratích v Augsburgu, kde se letos pojede mistrovství světa, a v Paříži, kde se uskuteční příští olympijské hry. „Zatím příjemná změna,“ libuje si Přindiš.

Co si jeden od druhého můžou vzít? Kterého šampiona si dobírají, že je skvělá chůva pro jejich děti? A jak by se mohlo povést, aby se oba potkali na hrách v Paříži? O tom všem mluvila dvě česká slalomářská esa v Mixzóně.

Reklama