Hlavní obsah

Čtyřkajak po hladkém vítězství postoupil na MS rovnou do finále

Duisburg

Čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba vyhrál na mistrovství světa v Duisburgu v závodu na 1000 metrů jasně svou rozjížďku a postoupil přímo do nedělního finále. Čeští reprezentanti projeli cílem s náskokem 4,6 sekundy před druhými Španěly.

Foto: Vít Chalupa, ČTK

Kajakáři Jan Štěrba (vlevo) a Josef Dostál (druhý zleva) si blahopřejí k přímému postupu do finále MS. Vedle stojí další dva členové české posádky, Lukáš Trefil (druhý zprava) a Daniel Havel.

Článek

"Byla to jízda podle našich představ. Napálili jsme to od startu a budovali si náskok. Před cílem už jsme zvolnili a šetřili jsme síly. I tak mě to překvapilo, o kolik jsme jim ujeli," uvedl v tiskové zprávě Havel, háček posádky, která má za cíl vybojovat v Duisburgu historický kajakářský titul.

"Takové vítězství velmi pomůže, především posílí naše sebevědomí pro finále. To sice samozřejmě bude těžké, ale víme, že můžeme porazit kohokoliv, i olympijské vítěze," řekl Lukáš Trefil. Olympijští šampioni z Londýna Australané skončili v rozjížďce třetí se ztrátou téměř šesti sekund na české kvarteto.

"V Londýně jsme Australany v rozjížďce porazili o pět sekund, ale ve finále nám to vrátili. Tady se pokusíme, aby se to neopakovalo," prohlásil Štěrba. V porovnání s dalšími dvěma rozjížďkami zajeli bronzoví olympijští medailisté z Londýna čtvrtý čas. "Ve finále pojedeme od začátku naplno a věřím, že vydržíme až do finiše," uvedl Dostál.

Další čeští závodníci nastoupí dnes odpoledne k semifinálovým závodům na trati 500 metrů a rozjížďkám na 200 metrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články