Hlavní obsah

Flamíková s Novotníkovou obsadily na veslařském SP v Lucernu čtvrté místo

Pavlína Flamíková a Radka Novotníková obsadily na dvojce bez kormidelnice čtvrté místo v závodě Světového poháru ve veslování v Lucernu a postaraly se o nejlepší český výsledek ve třetím dílu seriálu. Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského o jednu pozici vylepšily výsledek z předešlého pohárového závodu v Poznani.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dvojskif žen Lenka Antošová (vpravo) a Kristýna Fleissnerová v akci. (ilustrační foto)

Článek

Dalších šest českých posádek se představilo ve finále B. Již v sobotu svoji poslední jízdu ve Švýcarsku vyhrála skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová, v neděli na ni navázala "klasická" skifařka Lenka Antošová.

Druhé místo na závěr a celkově osmé obsadil dvojskif Jan Cincibuch, Jakub Podrazil. Čtyřka bez kormidelníka Adam Kapa, Dmytro Baranivskyj, Matěj Mach, Jakub Kyncl a párová čtyřka Filip Zima, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla, Jan Fleissner skončili třetí. Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek do finále B nenastoupil.

"Dvě finále nám utekla těsně. Kluci na lehkém dvojskifu o pár desetinek, Lenka Antošová přišla o postup v samotném závěru, což je škoda. Párovka také odjela (v semifinále) pěkný závod, takže spokojeni jsme," řekl sportovní ředitel veslařského svazu Ondřej Synek České televizi. "Je vidět, že nejsme za světovým polem daleko a finále obstřelujeme, což je super. Jsem rád za závodníky i trenéry," doplnil bývalý hvězdný skifař a poukázal na skutečnost, že řada současných reprezentantů teprve začíná seniorskou kariéru.

Reklama