Hlavní obsah

Flamíková s Novotníkovou postoupily do semifinále veslařského MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Radka Novotníková postoupila do semifinále mistrovství světa ve veslování v Bělehradě a udržela se v boji o účastnické místo na olympijských hrách v Paříži. České reprezentantky v dnešních opravách obsadily druhé místo, nestačily jen na litevskou dvojici Kamile Kralikaiteová, Ieva Adomavičiuteová. Semifinálová jízda čeká svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského ve čtvrtek.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

„Závodilo se hezky a měly jsme štěstí na opravku. Ale také to bylo těžké, ale prostě vpředu se jede lépe než vzadu. Jsem na prvním kvalifikačním mistrovství světa, tak jsem byla hodně nervózní před startem,“ uvedla Flamíková. Semifinálová jízda čeká svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského ve čtvrtek.

Další dvě české posádky dnes neuspěly a o šanci kvalifikovat se na olympiádu z MS přišly. Párová čtyřka žen ve složení Simona Pašková, Alžběta Zavadilová, Eliška Podrazilová, Markéta Nedělová obsadila čtvrté místo a na šampionátu skončí poslední třináctá.

„Jely jsme sem s tím, že jsme věděly, jak to nejspíše dopadne. Chtěly jsme ale navázat na Lucern, kde jsme byly schopné se udržet s polem,“ řekla Zavadilová. „Nezávodilo se nám dobře a nepředvedly jsme to, co umíme a na co máme. Nicméně to pro nás byla velmi cenná zkušenost a přínosná do další sezony,“ dodala.

Párová čtyřka mužů Filip Zima, Jan Potůček, Dalibor Neděla, Daniel Nosek byla šestá a v sobotu se představí ve finále C. Oproti původním plánům musel Nosek v posádce nahradit zdravotně indisponovaného Marka Diblíka. „Bohužel, i když je Danda bojovník a fyzicky je na tom dobře, nepodařilo se nám postoupit mezi dvanáct lodí. Mrzí nás to,“ řekl trenér Jan Navrátil.

Premiérové vystoupení na mistrovství má za sebou paraveslař Tomáš Nevěčný, který byl pátý a o postup do semifinále bude bojovat ve středu v opravné jízdě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.