Hlavní obsah

Kanoista Rohan už nebude trénovat pod vedením svého otce

Stříbrného olympijského medailistu ve vodním slalomu z Tokia Lukáše Rohana už nebude trénovat otec Jiří, který ho vedl poslední čtyři roky. Sedmadvacetiletý kanoista se bude připravovat s Pavlem Kubričanem, s kterým spolupracoval už jako junior.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rohan ve finále SP v Troji. Archivní foto

Článek

"Tátovi bych chtěl za všechno poděkovat, protože největších úspěchů jsem dosáhl pod ním. Je dost možné, že bych se bez táty na úplný vrchol nedostal," uvedl Rohan v tiskové zprávě.

"Táta mi pomohl v tom, že jsem si začal více věřit, že na to mám. Na tomhle má obrovskou zásluhu. Je to dobrý trenér," řekl na adresu někdejšího úspěšného deblkanoisty, který má stříbrné medaile z olympijských her v Barceloně a Atlantě.

"Mrzí mě to, ale přeji mu, aby na dosažené výsledky minimálně navázal, nebo je i vylepši," uvedl k rozchodu Jiří Rohan.

Pod vedením svého otce získal Lukáš Rohan i stříbro na předloňském mistrovství Evropy v Praze. "Přišel jsem k němu do skupiny ve chvíli, kdy s ním trénoval třeba Víťa Gebas nebo Kateřina Havlíčková (dříve Hošková). Bylo pro mě plus, že jsem mohl trénovat s někým lepším. Snažil jsem se dotahovat na Víťu," řekl Rohan.

Právě Gebase a další kanoisty předčil v boji o účast na olympiádě v Tokiu, kde vybojoval nečekaně druhé místo. "Dosáhl jsem něčeho, co bylo pro mě ještě pár let dozadu nepředstavitelné. Možná jsem se s tím v uplynulé sezoně ještě úplně nesrovnal a ztratil jsem drajv. Není to o tom, že by mě závodění nebavilo, spíše se vytratila radost, se kterou se dokážu možná více uvolnit," konstatoval Rohan, který se letos nedostal do finále na evropském ani světovém šampionátu. Vyšel mu jen úvodní závod Světového poháru v Praze, kde skončil třetí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články