Hlavní obsah

Kubová odjela do Říma s lepším pocitem. Snad v otevřeném bazénu nenabourám, říká znakařka

I když během červnového mistrovství světa znakařka Simona Kubová vyhlásila, že ve čtvrtek začínající evropský šampionát v plavání se odehraje bez ní, tak nakonec do Říma přece jen vyrazila.

Foto: ČSPS - Martin Sidorják

Znakařka Simona Kubová.

Článek

„Nakonec jsme se po dlouhé diskusi s trenérem Tomem Rushtonem rozhodli, že do italské metropole pojedu. Možná i proto, že mi svět nevyšel úplně podle představ," vykládá plavkyně, která za dva týdny oslaví 31. narozeniny.

V Budapešti na padesátce znak obsadila 16. místo a na dvojnásobné trati se osmnáctým časem nevešla ani mezi semifinalistky. „Na Evropě musím mít finálové ambice. Nevím, jaké časy budu schopná zaplavat, ale vnitřní pocit je lepší než před mistrovstvím světa. Nějak tak víc vnímám vodu," těší Kubovou, kterou první start čeká až v sobotu.

Na přípravu směrem k ME byly necelé dva měsíce a sama moc nevěděla, jak je pojmout. „Říkala jsem si, jestli do toho vůbec jít. Začátkem července jsem se ale po mistrovství republiky nechala přesvědčit ke dvěma týdnům vysokohorského soustředění do USA. Byla jsem tam nucená plavat lehce a hodně aerobně, což bylo fajn, protože se pak nemůžu tolik zadřít jako na jiných soustředěních," líčí česká plavkyně.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová ve finále závodu na 200 metrů znak.

Posledních pár dní tam chytila znovu covid. „Myslela jsem, že je to nastydnutí, ale když jsem přijela domů a udělala si test, tak byl pozitivní. K intenzivnímu tréninku jsem se vrátila až minulý týden v Šamoríně, ale spíš se ta pauza, při níž jsem si od vody odpočinula, projevila pozitivně," uvažuje Kubová.

Otevřený římský bazén v prostoru Forum Italico zná dobře. „Při velkém vedru se tam není moc kam se schovat. Slibují ale, že přípravná zóna pro plavce bude klimatizovaná. Dřív tam měli i železnou konstrukci, podle níž jsem se při znaku dobře orientovala, ale slyšela jsem, že ji letos dali pryč. No snad do vedlejší dráhy nenabourám," uvažuje Simona Kubová.

Foto: ČSPS/Martin Vaňo

Česká plavkyně Simona Kubová.

Vedle ní absolvují už druhý vrchol sezony i Kristýna Horská s Janem Čejkou. Vedle tria účastníků MS si nominaci v bazénu vybojovali ještě Jan Šefl, Tomáš Franta, Ondřej Gemov a Matěj Zábojník. Představí se také akvabely Karolína Klusková a Aneta Mrázková, reprezentant v extrémních skocích do vody Michal Navrátil a šestice dálkových plavců (Alena Benešová, Lenka Štěrbová, Tomáš Chocholatý, Matěj Kozubek, Martin Straka a Ondřej Zach).

Reklama