Hlavní obsah

Lhota skončil šestý na ME, kajakářky se do finále nedostaly

Aktualizováno

Osmnáctiletý kanoista Matyáš Lhota skončil na evropském šampionátu v Tacenu šestý. Juniorský mistr Evropy z loňska byl v neděli jediným českým vodním slalomářem ve finále, zkušenější kolegové Vítězslav Gebas, Michal Jáně ani kajakářky se do bojů o medaile nedostali.

Foto: Jan Luxík, kanoe.cz

Ilutsrační foto: Vítězslav Gebas

Článek

Úřadující mistryně světa Kateřina Kudějová obsadila v semifinále čtrnácté místo, Amálie Hilgertová při debutu na velké seniorské akci skončila osmnáctá. Její teta Štěpánka vypadla v páteční kvalifikaci.

Titul v Tacenu v kategorii C1 suverénně obhájil Slovák Alexander Slafkovský a mistrem Evropy je už potřetí za poslední čtyři roky. Z evropských šampionátů má ještě tři stříbra a dva bronzy.

Slafkovský jako jediný z finalistů projel trať bez penalizace a vyhrál o bezmála tři vteřiny před Švýcarem Thomasem Koechlinem. Lhota se dotkl jedné branky.

Závod kajakářek ovládla Rakušanka Corinna Kuhnleová. Na trati, kde v roce 2010 vyhrála mistrovství světa, tak získala první evropský titul. Navzdory jednomu šťouchu zvítězila o více než sekundu před Italkou Stefanií Hornovou. Třetí skončila Francouzka Marie-Zélia Lafontová.

V cíli to nejprve vypadalo, že Rakušanky obsadí první dvě místa. Na druhé příčce figurovala Lisa Leitnerová, jenže posléze byla diskvalifikována.

ME ve vodním slalomu v Tacenu (Slovinsko):
Muži:
C1:
1. Slafkovský (SR) 88,92 (0)
2. Koechlin (Švýc.) -2,71 (2)
3. Savšek (Slovin.) -3,94 (0)
6. Lhota -8,83 (2), v semifinále
15. Gebas
18. M. Jáně (všichni ČR).
Ženy:
K1:
1. Kuhnleová (Rak.) 95,37 (2)
2. Hornová (It.) -1,01 (0)
3. Lafontová (Fr.) -1,57 (2), ...v semifinále
14. Kudějová
18. A. Hilgertová (obě ČR).

Reklama

Související témata: