Hlavní obsah

Mistr světa Fuksa onemocněl a vzdal závody SP kanoistů v Szegedu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistr světa Martin Fuksa onemocněl a vzdal závody Světového poháru v Szegedu. Na dotaz ČTK to uvedla mluvčí sekce rychlostní kanoistiky Petra Ivánková. Úřadující světový šampion na kilometrové trati kvůli nemoci dnes nenastoupil s bratrem Petrem do rozjížďky deblkánoí na 500 metrů a nepojede ani dvojnásobně dlouhý závod. Z Maďarska odcestoval domů.

Foto: Red Bull CZ/Jan Kasl

Martin Fuksa

Článek

Jaký vliv to bude mít na Fuksovo potvrzení olympijské nominace v obou posádkách, zatím není jasné. Na národních nominačních závodech měli bratři Fuksové na deblu jasnou převahu, v individuálních závodech je Martin Fuksa dlouhodobě v tuzemsku dominantní. Další Světový pohár se uskuteční za dva týdny v Poznani. V polovině června se pak rychlostní kanoistika vrátí do Szegedu na evropský šampionát.

V dopoledním programu potvrdila skvělou formu kajakářka Anežka Paloudová, jež se ve čtvrtek kvalifikovala na pětistovce na olympijské hry do Paříže. Na neolympijském kilometru dnes suverénně vyhrála rozjížďku a postoupila přímo do sobotního finále. K tomu neměla daleko ani další Češka, Barbora Sovová, která skončila v semifinále na čtvrté příčce, přičemž postupovaly nejlepší tři. Čeká ji finále B.

Foto: Red Bull CZ/Jan Kasl

Martin Fuksa

Semifinále bylo konečnou pro deblkánoi na 500 metrů Kamila Šímová, Martina Malíková i pro čtyřkajak na pětistovce Štěpánka Sobíšková, Kateřina Zárubová, Barbora Betlachová, Adéla Házová.

V odpoledním programu se představí další české lodě včetně předpokládaného olympijského deblkajaku na 500 metrů Jakub Špicar, Daniel Havel.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.