Hlavní obsah

Nevídaná kuriozita. České šampionce v cíli tleskali, zvládla jet i bez pádla

Tereza Fišerová sbírá úspěchy, ale i kuriózní zážitky. Při Světovém poháru v Praze vyhrála extrémní slalom, i když jí v semifinále soupeřka lodí rozsekla obočí. Na mistrovství světa vodních slalomářů v Augsburgu zase absolvovala část kvalifikace kanoistek bez pádla. To není úplně nejrychlejší způsob jízdy, a tak musela do opravy, z níž už bezpečně postoupila.

Foto: kanoe.cz/Ivana Roháčková

Tereze Fišerové skočilo pádlo během jízdy i na záda.

Článek

AUGSBURG (od našeho zpravodaje) – Po kvalifikaci u Eiskanalu na kuriozitu vzpomínala s úsměvem. Na konci jízdy si přehazovala pádlo z jedné ruky do druhé a už ho nechytla.

„Myslím, že jsem zabrala o loď, a tak mi vyklouzlo. Trenér ale z videa usoudil, že jsem ho prostě zahodila,“ líčila svěřenkyně Lukáše Kubričana. Pak se snažila ještě náklonem těla a s pomocí rukou projet i protivodnou branku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Planet Canoe, Kayak, SUP (@planetcanoe)

„Ale to už jsem spíš bojovala, abych se nezvrhla, protože eskymáka bez pádla neumím,“ přiznávala dvojnásobná medailistka z letošního mistrovství Evropy, která pak pádlo vylovila a dojela za potlesku fanoušků. „To já vždycky udělám něco, co nikdo nečeká, a pak mě diváci odmění,“ smála se Fišerová.

Před druhou kvalifikací měla smolnou událost v hlavě. „Když jsem se rozpádlovávala na klidné vodě, tak jsem si třeba tři minuty přehazovala pádlo zprava doleva, abych to natrénovala. Furt nalevo, napravo, teď jsem to nechytla úplně dokonale, tak znova. Ale pak už jsem to neřešila,“ popisovala 24letá slalomářka, kterou už v sobotu čekají medailové bitvy na kajaku.

A tak by se trocha ušetřených sil hodila, místo toho strávila skoro celý den u kanálu. „Nabouralo mi to program akorát v tom, že jsem neležela na pokoji v posteli a nekoukala na seriál. Z toho si hlavu nelámu, sil je dost, doktor, fyzio i masérka se o mě krásně starají,“ chválila.

Foto: kanoe.cz/Ivana Roháčková

Tereza Fišerová druhou kvalifikační jízdu už zvládla bez potíží.

O víkendu navíc budou moct závodníci čerpat energii ze zaplněných tribun. Při příchodu k Eiskanalu visí u pokladen velké nápisy v němčině i angličtině: „Na sobotu a neděli už je vyprodáno.“ Němci jsou vyhlášení sportovní fanoušci, a tak už při kvalifikačních jízdách byl kanál, kde se před 50 lety jela olympiáda, obsypán 5000 diváky.

„Já si ani neumím představit, že o víkendu tu má být ještě dvakrát tolik fanoušků než teď,“ rozhlížela se kolem Fišerová. Před svými závody bude hledat klidnější místa. „Na atmosféru se těším, ale nejsem kontaktní typ, spíš introvert a není úplně moje, když se v ty důležité dny musím vyhýbat lidem,“ přiznává.

Využije tak zázemí u startu. „Závodnické stany máme hezky oddělené, tam je všechno, co potřebuju,“ pochvalovala si Fišerová po kvalifikaci, z níž postoupila stejně jako všichni ostatní čeští kanoisté a kanoistky.

Reklama