Hlavní obsah

Plavci v Melbourne vyhlížejí start MS a slunce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už i s největší hvězdou Barborou Seemanovou vyhlíží český tým v Melbourne ostrý start MS v krátkém bazénu. Vrchol zimní plavecké sezony začíná v noci z pondělí na úterý a hned na úvod půjde do akce polovina z desetičlenného výběru. Seemanovou čeká rozplavba kraulařská padesátky, Simonu Kubovou a Tomáše Frantu stovka znak a Kristýnu Horskou a Jakuba Bursu polohová dvoustovka.

Foto: Sportegy/Matěj Třasák

Barbora Seemanová se o víkendu připojila v Melbourne k českému týmu.

Článek

Seemanová se od letošního podzimu připravuje se skupinou švýcarského kouče Luky Gabrila a do Melbourne cestovala po vlastní ose. S týmem se tak sešla až v sobotu při stěhování do oficiálního hotelu šampionátu. „Během víkendu jsme vyzkoušeli už i závodní a tréninkové bazény v dějišti mistrovství. K dispozici jsou celkem čtyři bazény, takže plavci mají dostatek prostoru. Sportovní centrum je monstrózní a úplně z něj dýchá, jakou váhu tady sportu dávají. Třeba obrovskou tělocvičnu s osmi basketbalovými hřišti jsem ještě neviděla," hlásila z Austrálie šéfka výpravy a trenérka Petra Škábová.

Čeští plavci přiletěli do Melbourne kvůli aklimatizaci s více než týdenním předstihem a finální přípravný kemp si pochvalovali. „Už ze samotné cesty jsem měla velký respekt. Ale měli jsme nastudované, jak v letadle spát a mile mě překvapilo, že jsme po příjezdu na místo byli v pohodě. Hned minulou neděli jsme se mohli vrhnout do tréninku," pochvalovala si Škábová.

Výprava našla během kempu útočiště v menším hotelu na okraji Melbourne a prostředí si nemohla vynachválit. „Měli jsme pro sebe jedno patro. K tomu výborné jídlo, na tréninky nás vozil mikrobus, ale dalo se jít i pěšky. V hotelu jsme měli k dispozici super posilovnu a navíc tam byl i 25metrový bazén, který bohatě stačil k vyplavání závodníkům, kteří měli v plánu jen suchou přípravu," popisovala spokojeně Škábová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Simona Kubová (Baumrtová) (@simonabaumrtova)

Jediným zklamáním tak zatím bylo počasí. „Při příjezdu bylo krásně, ale dlouho to nevydrželo. Představovali jsme si s vrcholícím australským létem jiné teplo," krčila rameny hlavní trenérka. Náladu si ale část výpravy spravila výletem, při němž nechybělo setkání s jedním ze symbolů Austrálie.

„Vyrazily jsme s holkama pod vedením Simony Kubové, dojely jsme do ZOO a objely jsme tamní safari. Byl to zážitek vidět takhle zblízka některá zvířata a samozřejmě vrcholný zážitek bylo setkání s koalou. To bylo symbolické," dodala Škábová.

Reklama