Hlavní obsah

Rodinná tragédie. Účastnice olympiády je po smrti, tělo našla čtyřletá dcera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K obrovské rodinné tragédii došlo o víkendu v britském Wiganu. Třiačtyřicetiletá sportovkyně, olympijská plavkyně Helen Smartová, je po smrti. Tělo bronzové medailistky z národního mistrovství a vicemistryně světa našla její čtyřletá dcerka.

Foto: Stanislava Benešová, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Bývalá plavkyně, která se účastnila olympijských her v australském Sydney 2000, podle britských médií zemřela náhle. Bližší okolnosti smrti nebyly zveřejněny.

Třiačtyřicetiletá Helen po konci kariéry pracovala jako ředitelka školy. Smartová byla specializovanou znakařkou, na olympiádě plavala za Velkou Británii pod rodným jménem Helen Don-Duncanová.

Smartová byla držitelkou stříbrné medaile z mistrovství světa i Evropy. „Šla prostě spát a už se neprobudila," řekl deníku Dailymail manžel Smartové k náhlému úmrtí.

Zemřelé plavkyni vzdávají hold přední hvězdy britského plaveckého sportu. „Velmi smutná zpráva. Bylo potěšení si s ní vždycky popovídat, na tváři měla vždy obrovský úsměv," napsala na sítě olympijská medailistka Sharron Daviesová.

Reklama

Související témata: