Hlavní obsah

Rohan na MS bez medaile. Chyběly mu tři setiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodní slalomář Lukáš Rohan skončil na mistrovství světa v Londýně v závodě kanoistů čtvrtý, medaile mu unikla o tři setiny sekundy. Předloňský světový šampion Václav Chaloupka obsadil šesté místo. Gabriela Satková dostala ve finále kanoistek penalizaci za neprojetí branky a obsadila deváté místo. Druhé světové tituly v kariéře vybojovali Slovinec Benjamin Savšek a Britka Mallory Franklinová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rohan na trati.

Článek

Stříbrný olympijský medailista Rohan odstartoval do finále jako sedmý a po bezchybné jízdě se zařadil na průběžné třetí místo o 35 setin za Francouze Nicolase Gestina a těsně za Itala Paola Ceccona. Obhájce titulu Němec Sideris Tasiadis ani Slovinec Luka Božič se nevyvarovali chyb a osmadvacetiletého českého reprezentanta neohrozili. Poslední muž na startu Savšek ale naplnil roli favorita a po vítězství s náskokem více než sekundy navázal na triumf z roku 2017 i olympijské prvenství z Tokia.

Chaloupka jako jeden ze sedmi finalistů zvládl finálovou jízdu čistě, čas mu stačil na šesté místo.

Satková doplatila na neprojetí 19. branky a nepovedlo se jí navázat na bronz z roku 2021. Tereza Fišerová, která má z mistrovství světa stříbro a bronz, se do finále C1 na světovém šampionátu potřetí za sebou nedostala. Na kanálu v Lee Valley doplatila v semifinálové jízdě na čtyři doteky branek a obsadila 17. místo. Šanci spravit si chuť bude mít v nedělním kayakcrossu.

Franklinová se radovala z titulu znovu po šesti letech. Úspěch domácích kanoistek umocnila druhým místem Kimberley Woodsová. Čtyřnásobná mistryně světa v této kategorii Australanka Jessica Foxová se musela spokojit s bronzem. Devětadvacetiletá hvězda rozšířila svoji úctyhodnou sbírku ze světových šampionátů o 21. medaili.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Londýně:
C1:
Muži:
1. Savšek (Slovin.) 97,40 (0 trest. sekund)
2. Gestin (Fr.) -1,18 (0)
3. Geccon (It.) -1,50 (0)
4. ROHAN -1,53
... 6. CHALOUPKA (oba ČR) -3,08.
Ženy:
1. Franklinová 108,05 (0)
2. Woodsová (obě Brit.) -0,42 (0)
3. J. Foxová (Austr.) -0,89 (2)
...9. G. SATKOVÁ -57,59 (54)
v semifinále 17. FIŠEROVÁ
30. KNEBLOVÁ (všechny ČR).

Reklama

Související témata: