Hlavní obsah

Šantrůčková skončila na skifu ve Varese pátá, Cincibuch s Podrazilem byli šestí

Aktualizováno

Skifařka Anna Šantrůčková skončila při prvním startu v sezoně Světového poháru ve Varese pátá. Dvaadvacetiletá veslařka se pohybovala i na třetí příčce, ale na medailistky nestačila a v závěru podlehla i Číňance Liou Žuej-čchi v souboji o čtvrté místo. Šesté místo obsadili ve dvojskifu Jan Cincibuch s Jakubem Podrazilem, kteří rovněž dnes zahájili sezonu, a také mužská osma.

Jan Cincibuch a Jakub Podrazil v akci.

Článek

Závod skifařek vyhrála dvojnásobná mistryně světa do 23 let Němka Alexandra Fösterová. Šantrůčková za ní zaostala o 13 a půl sekundy. Další česká skifařka Lenka Lukšová ve Varese nestartovala, obě by se měly utkat na začátku července na SP v Lucernu o účastnické místo na mistrovství světa.

Podrazil se v Itálii představil po vleklých zdravotních problémech a s Cincibuchem ztratili na vítězné Italy Lucu Rambaldiho a Mattea Sartoriho 20 sekund. Podrazil až do SP ve Varese naposledy závodil v lednu na mistrovství světa na trenažéru. Na vodě pak loni na světovém šampionátu v Račicích. Do finále prošel s Cincibuchem ze třetího místa v sobotním semifinále a dnes na soupeře od startu nestačili.

Osma v pátek kvůli malému počtu přihlášených lodí absolvovala jen zkušební rozjížďku, dnes Jan Chlebovský, Martin Sedlák, Jan Koška, Kryštof Hruška, Jan Tichý, Vít Baldinus, Tomáš Zobal, Matouš Dočekal a kormidelnice Barbora Zelenková potvrdili papírové předpoklady a finálovou šestici uzavírali. Skifař Tomáš Šišma dojel v sobotním finále C pátý a celkově obsadil 17. místo.

Ve Varese ostatní Češi nestartovali, připravují se na další závody sezony, jež vyvrcholí podzimním MS v Bělehradu.

Reklama

Související témata: