Hlavní obsah

Seemanová vyhrála všechny své závody v Šamoríně, zlepšila si motýlkářský rekord

Nejlepší česká plavkyně Barbora Seemanová proměnila ve vítězství všechny čtyři starty na mítinku v Šamoríně, kde vstoupila do sezony. Po pátečním splnění limitu na mistrovství světa na kraulařské dvoustovce vyhrála také závody na 50 a 100 metrů volným způsobem a 100 metrů motýlek. Na doplňkové motýlkářské trati si výrazně vylepšila osobní rekord.

Foto: Třasák/Sportegy

Barbora Seemanová

Článek

Zlepšila se takřka o sekundu na 59,15. "Delfína jsem zvládla poprvé pod minutu a skoro i pod 59 vteřin," radovala se česká plavecká jednička. Byla nadšená z celého mítinku ve slovenském plaveckém centru. "Mám pro tenhle týden hotovo a musím říct, že jsem velice spokojená s tím, jak to nakonec dopadlo," doplnila mistryně Evropy na 200 metrů volným způsobem z roku 2020.

V dlouhém bazénu závodila prakticky poprvé od předloňské olympiády, protože její minulou sezonu poznamenaly zdravotní problémy. Po dohodě s trenérem Lukou Gabrilem v Šamoríně i intenzivně trénovala. "Všechny disciplíny byly kvalitní. Jsem ráda, že jsem pracovala na věcech, na které jsme s trenérem cílili. Byla jsem šťastná, že jsem mohla po dlouhé době závodit a myslím, že to bylo na výsledcích znát," ocenila.

Na konci příštího týdne se představí v závodě Českého poháru v Praze. "Už ani nevím, po jak dlouhé době budu závodit doma. Budu se snažit výkony posunout ještě trochu více a trochu více si odpočinout, protože na Slovensku jsem byla naladěná více tréninkově," dodala Seemanová.

Reklama

Související témata: