Hlavní obsah

Seemanová z děleného 8. místa postoupila na MS do semifinále na 200 metrů kraul

Aktualizováno

Plavkyně Barbora Seemanová na mistrovství světa ve Fukuoce s přehledem postoupila do semifinále závodu na 200 metrů volným způsobem. Ve své hlavní disciplíně předvedla v rozplavbách sezonní maximum 1:57,35 a dělila se o osmou příčku se sedmnáctiletou Maďarkou Nikolett Pádárovou.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Plavkyně Barbora Seemanová na archivním snímku.

Článek

Mistryně Evropy z roku 2021 Seemanová v rozplavbě vylepšila o 38 setin svůj výkon z květnového mítinku v Šamoríně. Zatím ji dělí 1,9 sekundy od českého rekordu, který jí předloni přinesl šesté místo na olympijských hrách v Tokiu. To byla také její poslední velká soutěž v dlouhém bazénu před současným šampionátem v Japonsku.

V rozplavbě chtěla být uvolněná. "Cílem bylo, aby se mi ráno plavalo dobře, aby mi holky neujely a držet se s nimi. Cíl byl také rozjet první padesátku, což bylo trochu pomalejší, než jsem měla. A od toho se odvíjel celý závod, že jsem jela trošičku pomalejší tempo a určitě jsem měla pomalou frekvenci. Ale jinak to bylo docela fajn a bylo hrozně dobré s holkami závodit, docela mi to chybělo," hodnotila Seemanová svůj výkon pro Radiožurnál Sport.

Ve večerním programu poplave Seemanová ve druhém semifinále, které začne ve 14:19 SELČ. Utká se mimo jiné s Australankami Mollie O'Callaghanovou a Ariarne Titmusovou, které měly v úvodním kole první a třetí čas.

Ve finále závodu na 800 metrů bude překvapivě chybět obhájce stříbra Florian Wellbrock. Německý reprezentant, který na tomto MS vyhrál závody na pět a deset kilometrů v dálkovém plavání, byl časem 7:45,87 devátý. Od finálové osmičky ho dělilo sedm setin sekundy.

Reklama

Související témata: