Hlavní obsah

Skifaři Plocek a Žabová jsou v semifinále SP v Poznani

Poznaň

Skifaři Michal Plocek a Lucie Žabová postoupili ve třetím závodě Světového poháru ve veslování v Poznani do sobotního semifinále. Oba reprezentanti v Polsku nahradili ve startovní listině české jedničky této kategorie Ondřeje Synka a Miroslavu Topinkovou Knapkovou, kteří se už soustředí na srpnové olympijské hry.

Foto: Ivana Roháčková

Ilustrační snímek.

Článek

Plocek postoupil mezi dvanáct nejlepších po druhých místech v rozjížďce i ve čtvrtfinále. Žabová byla nejprve čtvrtá v rozjížďce, v odpolední opravě poté také druhá.

Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová byl stejně jako párová čtyřka Matyáš Klang, Martin Basl, Adam Štěrbák, Vojtěch Řimák čtvrtý v rozjížďce a opravy je čekají v sobotu. Ze hry o nejvyšší příčky už je skifařka lehkých vah Tereza Kociánová, kterou po dvou čtvrtých místech čeká finále C.

V Polsku nakonec stejně jako Synek a Topinková Knapková nestartuje ani dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil. Odhlásila se, neboť Helešic onemocněl.

Závodní program na jezeře Malta výrazně ovlivňuje počasí. Déšť a silný vítr přinutily pořadatele závody několikrát posunout a přerušit.

Reklama

Související témata: